söndag 20 januari 2019

What a wonderful world


Magisk värld, magiska ord. Bara gå upp tidig måndag morgon. Bäst vid 06 tiden. För att få titta på superblodmånen. Utlovas dessutom klart väder här i trakterna så lika bra inhämta det magiska direkt in i hjärnans inre minne.

Magisk dag också med strålande vintersolväder. Med gnisslande vinterföre under skosulorna. Påstås att underbart är kort medan jag själv definitivt inser att det är långt, livslångt. Handlar mest om den egna inställningen. Finns naturligtvis andra platser som är underbara – men de ska verkligen få sig en hård match.

Verkligen fantastiskt morgonsamtal. Från Elin. Om jag kunde skjutsa dem till Sandviken. Dem innefattade verkligen Ilse. Tjejen som allt smälter inför. Och först står absolut jag själv. Hann med en förmiddagspromenad först. Både för vädrets skull liksom för en form av (måttlig) motion.

Positiv mamma. I samband med besöket idag. Men också glad få håret klippt. Och de besök som då följer av den proceduren. Det ”vanliga” men nu också Gunilla och Gerd. Låter henne berätta i morgon eftermiddag. En positiv upplevelse som jag tror hon kommer ihåg.

Rörelse, hörselintryck – och alla de där människorna. Ilses allra första bandymatch. Som hon verkade uppskatta. Också iklädd Saik tröjan som Peter fixat fram. Precis som jag själv var hon också införstådd med att hemmalaget skulle ha poängen kvar i säkert förvar. Nu handlar det om att varva upp. Studenternas står och väntar och då borde också Sveriges bästa lag vara en självklar aktör.

Söndagen, en förberedelse för att i morgon förmiddag ska den presenteras. Sveriges nya regering. Som nu har en tydlig politisk agenda att arbeta efter. Med tydliga liberala blodådror. Ivrigt förtalad av såväl yttersta vänstersidan som den extremt konservativa slagsidan åt andra hållet.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar