torsdag 31 januari 2019

Luleå 0


Ett säkert kort att spela – att det här torde vara tidernas rekord. Och därmed stora möjligheter komma in i Guiness Rekordbok. 1.357% dyrare än budgeterat! Eller när en kostnadsberäkning på 1 miljarder kronor hamnade på 12 miljarder. Ett konstverk i hur ett sjukhus blir så mycket dyrare. Pristagare; Landstinget Stockholm i hur de bygger Karolinska sjukhuset. När skattebetalarnas pengar formligen fladdrar iväg. Och ansvar; Ingen klivet fram och tar på sig fiaskot.

Tidig morgon utan frukost. Den jag gödslar magen med i mångfald alla andra dagar. Fast något blev det i alla fall. Månadsträffen på Sandbacka Park under namnet Morgonsoffan. Ett arrangemang från vårt eget Näringslivskontor. Som snittar på cirka 100 personer. Idag gott och väl. Fick kliva upp på scenen med mina kollegor för att intervjuas hur vi ser på företagandet. Kort – och fragmentiserat. Men ändå något!

Innovation i ett nötskal. Mr Wikman från Gästrike Hammarby. Som ser möjligheter i precis allt. Och i mycket annat. Profil för Entreprenörskap. Hann inte med Hansers semlor. Det grämer mig. Men finns säkert att köpa på bageriet.

Tretton trender. Och har inget att ifrågasätta. De är alla klockrena. Och nedtecknade av SKL. Sedan kan vi formulera hur de påverkar oss regionalt. Men att förneka dem – dålig taktik. Nästa vecka – borra vidare.

Två kvällsmöten. Hann med halva vardera. Ingen bra strategi. Men nu var det som det var. Och bara gilla läget.      

Hann med del av matchen där uppe längst i norr. Ute 27 grader kallt. Men alla tre poängen med Brynäs hem. Det värmde, värmde ordentligt. Men skakigt där längst bak, för båda lagen.

SMHI, varnar, enormt mycket snö till veckoslutet. Klart jag vill ha hem Nils-Olov – men bara om han väljer tåget som alternativ. Inget farofyllt sladdande. Möter gärna upp honom och Simone på tågstationen, var som helst.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar