lördag 19 januari 2019

Utan måsten


En sådan där dag utan måsten. Dessutom under ett veckoslut. Fungerar givetvis. Fast lite mer tillfredsställning av att känna att man också gjort något. Något meningsfullt. Nu strömmade minuter och timmar iväg utan att de gör något varaktigt intryck. Utgår från att variation ska vara nyttigt.

Fick till en meningsfull förmiddagspromenad med Ilse. Trots kylan. Vaken hela tiden och nyfiken undersökte hon omgivningen med sina pigga ögon. Svårt förstå vad hon sa men absolut försök till samtal! Klart jag ställde upp på samtalen – också.

Hot. Trygghetsundersökningen från SCB att svara på över nätet. Fokus på vad politiker upplever på samhällets bakgård. Svaren beror givetvis på hur man upplever vad som är hot. Vad som är förtal. Kan ju vara prat, uttryck över sociala medier, angrepp, nedmontering av egendom. Undantagslöst från förvirrade personer. Oftast från personer som har egna monumentala problem. Och kanske inte alla hemma – samtidigt.

Skitsnackstemat uppmärksammas också av Löfven. Och plockar fram exempel på hur främst starka kvinnor utsätts för kvalificerat skitsnack. Omnämns som det ena och det andra. Även Veronica Palm tydliggör vad det handlar om; ”Lööf får groteska mängder mer hat än Björklund.
Det beror inte på något annat än att hon är just en hon, att
det fortfarande provocerar att en kvinna har makt och tar plats. Det betor på
ynkliga män
” Löfven; ”
Jag har så förbannat svårt att förstå vad det är som gör att man använder det här språket överhuvudtaget, och framför allt mot kvinnor. Det är något här, en rädsla för starka kvinnor uppenbarligen”. Går inte annat än fullt och fast hålla med! Så mycket skit som spritts. Av de som konkurrerar starkt med dyngspridare.

Aldrig arbetat på ett konditori. Men kan ändå trolla med olika smaker och utsmyckningar. Eftermiddagsgodis hemma hos Lina. Nyligen ett år äldre. Känns gott att samlas kring detta och veta att varje dag är en fest. Fick också tillfälle se deras nyinköpta traktor. Och hur de lyckats skotta bort den vita varan med densamma. Alltid sanningen i att övning ger färdighet.

Hade räknat med att ikväll, så kanske. Men kom inte ens riktigt nära. Förlust på Hovet för Brynäs inför fullsatt salong. Så klara negativa siffror att jag inte ens blev nervös. Nu måste säcken börja fyllas med ett antal trepoängare.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar