söndag 13 januari 2019

På riktigt


Dagens höjdpunkt. I öppen dager ta del av Liberalernas partiråd. Med sändning rakt in vardagsrummet lyftes de interna motsättningarna fram helt öppet. Debatten mellan sakinnehåll och ideologisk hållning. Där nej sägarna till det sakpolitiska innehållet inte alls fick plats för de konservativa skiktet i liberalerna. Det konservativa skiktet i (L) som inte någonsin lyssnat in (SD) företrädarna som ser liberalismen som sin största fiende – men som ändå hyllar stegen rakt in i deras famn! Liberalism mot konservatism. Synliggör att partiet inte alls hålls samman utan är i stor omfattning kluvet. Visar sig när en stor del av deltagarna aktivt vill sätta sig i knä på en ytterlighetsfraktion där jämställdhet och humanism är icke frågor! Men där den gruppen öppet applåderar höger extremism.

62-30. Tydlig seger för den liberala fåran. Men de som sitter i partistyrelsen och tar den här striden mot sin partiledning – fortsättning lär följa. Nu kan avgörandet istället bli Västerpartiets ställningstagande. Om man väljer stödja Löfven eller istället på ett indirekt sätt stödja en regering som får sitt nav runt (M), (Kd) och (SD). Borde i övrigt vara tydligt även för (V) att det inflytande de fick genom decemberöverenskommelsen inte längre är möjligt. Den som påstår att (SD) inte har ett politiskt inflytande ljuger. Det är ju genom dem som ett nytänk har blivit möjligt i det just nu presenterade förhandlingsresultatet. Inte minst har det tvingat (S) till en helt ny position. Och till att bevisa om det går lita på även överenskommelser med (S).   

En tydlig röst – från Stockholm – klargjorde det som också kommit fram än mer de senaste dagarna. Hur näthatet fått fritt spelrum och till stor del riktats till ( C) partiledare. Borde vara helt oacceptabelt. Men vissa frisägare stödjer, med sina egna illvilligheter, att förtal sprids i olika former.

Bar å åk. Kändes det som dag igen. När damsprinten för lag avgjordes. Två svenska lag, inbringade guld och silver. Starkt trots att man måste beakta att flera av skidvärldens mest framträdande namn saknades. Inte längre bara Stina Nilsson.

Så ska det låta. Dag som kvällstid.

Ligger där så starkt. Oron. Sixten nu borta betydligt längre tid än ett dygn. Inte vanligt, första gången faktiskt. Vår katt som har sina vanor. Men just vanan vara borta är i så fall helt ny. Fantastisk kille som vill och alltid har fått bestämma själv. Att något har hänt honom – hemska tanke. Att någon skulle ha stängt in honom,  sådana hemska personer kan det inte få finnas.

Och så byts söndag mot måndag och första dagen på nya racet. Med alla sina nya möjligheter. Nytt blad för att fyllas med meningsfyllt innehåll.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar