tisdag 15 januari 2019

En ort, en riktning


Kostnad, investering, omfördelning, framförhållning, tydliga mål, utvärderingsbara, hängrännor mot stuprännor. En utmaning att sortera inom. Och inte möta upp med föregripande slutsatser. Innovationstänket ligger något bortom den egna nästippen. Definitivt inte enkelt när något nytt dyker upp.

Fin dag. Inte mindre fin när förmiddagstimmen erbjöd framförande av barnvagn med Ilse som passagerare. Inte trött och sovande, utan nyfiket vaken. En liten flicka som garanterat kommer bli mycket bortskämd. Allt medan mamma och pappa provade långrören på den inbjudande isovalen. Det som finns, det finns….i Årsunda!

Theresa May, rena rama brakförlusten i det brittiska parlamentet. Hennes Brexit avtal samlade 202 röster mot de som avfärdade detsamma, 423 röster. Och nu väntar en misstroendeförklaring. Oaktat hur den avlöper. Problemen staplas på den regniga ön. Nu kan fortsättningen handla om en hård brexit mot ingen brexit alls. Nationalistivrarna torde gå en oviss och hård framtid till mötes. Framtiden måste alltid handla om samtal, överenskommelse, förståelse för varandra. Förtal mot samförstånd och samtal känns kvalificerat ointelligent.

Inget nytt kring de svenska samtalen. Vad, vilken person som ska släppas fram som statsminister. Eller vilket sakpolitiskt innehåll som följer därmed. Historisk situation idag och framlänges. En situation vi aldrig kan få förpassa oss in i flera gånger. De partier som får de flesta rösterna, mandaten, måste ta ett valresultat på allvar.  

Landsbygdsutveckling. Med många ämnen och händelser på samma spett. Remissen kommer säkert ut i februari månad. Lite föraning ikväll månne. Dialogträff i Österfärnebo kring skolans framtid. En del av mycket annat kring en kommundels möjligheter att utvecklas. Säkert har man gemensamt punktat ned en lång lista med fördelar- liksom nackdelar.  

Superstars tävlingen som började ikväll på 7:an. Och i de tre grenar som avgjordes fanns det för individen tre stjärnor samla. Och tre stjärnor, det var vad som Emil Jönsson samlade ihop! Starkt jobbat. Endast ett sakfel, givetvis kommer Emil från Årsunda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar