söndag 27 januari 2019

Snöig motion


Klart det går glädjas åt snöfall. Dels blir det så härligt mjukt och inbjudande. Men också det här att snön ska skottas bort. Utan traktor eller annan maskinell utrustning gäller snöskyffel och snösläde. Så det var bara hugga in idag igen. Därmed tillgodoräkna lite motion. Och accepteras väl kanske utifrån då det görs själv. Vilket möjligen måste bevisas. Dock inte alls de mängder som verkar ha dragit in över västra delarna av landet. Där olyckorna står som spön backen. Och där väderprognoserna tyder på fortsättning några dagar ytterligare. Med rejäl snöansamling, kombinerat med kyla.

Dubblerar motionen med snöskyffling nästgårds. Hoppas givetvis det accepteras. På något sätt borde det väl märkas. Om nu det hela skett på rätt sätt så kanske det till och med kan uppskattas. Eller se det som ett litet försök att få biträda.  

Vinterstudion  blir allt längre, år från år. Sändningstid som utökas och bevisar att idrottsintresset i Sverige är stort. Mycket. Dock inte så stort att frågorna bedöms så viktiga att de också blir ett ansvar för en idrottsminister. Fortfarande så ska det skötas av en kulturminister. Som väl knappast någonsin haft ett idrottsligt hjärta. VH. Vänstra sidan Hjärtat. Som det sitter på de allra flesta.

Imponerad av alla som idag samlats kring utbildningen ”ny i politiken”. De som avsätter en hel söndag. Och gör det hos oss som aldrig trampar in på arenan populism, missnöje. Utan vill vara med och göra skillnad. Inser att det går påverka men att man i majoritet sätter laget före jaget. Gläds åt varandras ambitioner och framsteg. Avvaktar rapport, inspel, vad intrycken är från dagens övningar.

Initiativ. Hade hoppats få ett enda samtal. Hade gärna tagit en tur med barnvagnen om det hade känts angeläget för dem själva. Glädjande att få känna att man kan bidra. Dessutom fått följa den glada flickans positiva ögon. Nyfiket spanande mot omgivningen. Kanske blir möjligt vid något annat tillfälle. Längre fram.

Förintelsen. Aldrig hänt påstår ett antal personer som är mer insnöade än någonsin. Otroligt att så många inte förmår lära av historien. Som att hjärnan inte är utvecklad. Meningen borde väl vara att kunna tänka. Inte att några järnrörsförseddas stöveltramp raderar bort tankeförmågan. Idag 74 år sedan de överlevande kunde befrias ur koncentrationslägret Auschwitz.

Finns personer som kan berätta om krigets fasansfulla baksidor. Jopie är ett lysande exempel på en person som själv kan berätta. Från egna upplevelser. Vilket helvete som kan slå rötterna i ett samhälle som saknar logiskt tänkande.

En av tio. Med oskyldiga inblandade. Ett av tio dödsfall i trafiken handlar enligt Trafikverket om självmord. Så omöjligt värja sig emot. Tragiskt i kubik för alla inblandade.

Kväll går mot natt. Natt mot morgon och sedan gryr en ny vardag. En lång vecka med stor innehållsförteckning. Var dag har sin tjusning, var dag med nya möjligheter. Närmar mig måndagen med stor nyfikenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar