måndag 21 januari 2019

Laget


Laget före jaget. Det känns gött vara med i just det här laget. Ganska många som träffades ikväll för att dels prata spelregler och våga inse att i den här gruppen är det trygghet som gäller. Där inga frågor, inga påståenden är felaktiga utan på olika sätt bidrar. Där vi inte pratar om utan pratar med.

Positivt också att det frivilligt anmäldes fanbärare. De som vill, orkar, förmår dra våra tre tematiska grupperingar vidare. Det ska vara meningsfullt, ska kännas meningsfullt att engagera sig. Och givetvis där färgsättningen är av den äkta gröna färgen.

För vissa går det bra, för andra sämre. Tillsammans blir vi starkare, gör varandra bättre. Kändes så också under förmiddagen. Och även när det går sämre, inga sparkar i ryggen. Fair play som ledstjärna. Självklart.

Skiträdd för sprutor. Även för att ta prov. Sköterskan där under tidig morgontid har tagit blodprov på mig förut också. Och frågade naturligtvis om jag ville ligga ned. Lite tillbaka lutad. Absolut. Men det gick bra den här gången. Trots mina negativa tankar att det nog inte skulle lyckas så de måste göra om det – många gånger.  

Missade däremot det kunskapsberikande telefonmötet. För den här gången. Kerstin vikarierade för mig och hon är väldigt tydlig så det var definitivt ingen försvagning. Och så får jag säkert höra längre fram vad man pratat om och vilka frågor som ställdes. Allt för att berika varandra.

Berikat det nationella styret och stärkt mittfältet. Onekligen. I den nationella uppgörelse som är grunden i att ett nytt ministerlag kunde presenteras idag. Kan ses som bakbundna men från min sida istället som utrustade med varsina tydliga kompasser i vilken riktning som leder framåt.

Sällan, gudskelov. Sällan som någon tand behöver borrning och lagning. Men idag var det dags. Inte omfattande och absolut inget behov av bedövning. Gick galant och insåg samtidigt att jag nyttjar en högst professionell tandläkare.   

Lite stolt var hon absolut. Mamma när hon förklarade att hon igår fixat sin frisyr. Att hon blivit klippt. Gott också se att hon ständigt har en ytterst god aptit. Verkligen tillåter sig leva i livet. Och att hon uppskattar besöken. Långa som korta.

Idrottsgalan. Underhållningsprogram mera än att kunna tävla mellan olika idrotter. Men så är ju upplägget – i alla fall. En del överraskande vinnare. Samtidigt är vi alla vinnare, vi som tror på idrotten och kraften den förmedlar.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar