tisdag 1 januari 2019

Nya dagen - nya året


Nytt år som möter upp med nya möjligheter. Eller som vissa påstår – med nya svårigheter. Allt det där finns i betraktarens ögon. Hur man väljer möta varje ny dag, livets slingrande stigar. Nyfiket och förhoppningsfull – eller med rädsla och försiktighet.

Dagen idag möter säkert de flesta pigga och nyfikna. Medan antal personer mer ligger där utslagna efter ett för våldsamt festande. Otur eller dålig karaktär. Oftast är det samma personer, ständigt. Egna tröttheten förklaras med nattens hockeymatch på TV. Svårt hålla sig borta från att närma mig arrangemanget – årligen.

En ganska solig dag. Promenaden upp till Hyttmarken och den väntande bilen. Lite halt på byvägen men ändå friskt och upplyftande. Där de redan haft närgånget besök från älgko med två små kalvar. Mäktiga djur som egentligen har bara några få fiender. Bilismen, jägarna och det växande antalet vargar. Spännande områden. Kommer nära följa viltförvaltningsdelegationens arbete genom all dialog som nyvald ledamot kommer delge oss intresserade kring. Vargspåren där i Hyttmarken var onekligen väldigt stora.  

Bläddrar runt lite förstrött över Facebook och mail. Känner mig tillfredsställd med alla de där gott nytt år hälsningarna och personliga bilder som finns där utlagt. Borde nog vara en lika öppen individ som tar bilder på det mesta och sedan lägger ut i öppenheten. Imponerad dukning som visar klass och fingertoppskänsla.

Hann med att landa i soffan framför sprintsändningen hos Tommy. Och det är bara buga sig för Stina Nilsson. Nationalism av den ödmjuka karaktären. Fri från nedsolkade brunskjortor.

Snart vankas vardagen igen. Och vara med för att bidra till att göra skillnad. Fordras organisation, öppenhet, ärlighet, förtroende, tydliga mål och fungerande uppföljning. I många organisationer saknas några delar och då blir ett med säkerhet omöjligt att nå framgång. Då mest tomma tunnor – och de skramlar förvisso.

40% av nybilsparken i Norge är elbilar, mot i vårt land 6%. Elbilar som lånebilar i Danmark. Men i Sverige? Från offentlig sida borde det enbart handla om just elbilar och vätgasbilar! Enbart! En insikt som inte kan vara svår implementera även hos oss. Miljön/klimatet är allt för viktigt för att utsättas av några personers motstånd. Från egenintressen.  

Punktar ned tankar, idéer, funderingar inför framtiden.  Hur saker hör samman och hur saker kan utvecklas på bästa sätt. Naturligtvis bäst engagera sig där det finns förtroende. Väldigt tydliggjort de sista månaderna av det gamla året. Lägger rankinggruppen till handlingarna. All in för att göra skillnad. Det som räknas.   

Efter 1 kommer 2. 2:a januari. Med nya utmaningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar