lördag 12 januari 2019

Förmågan att tänka


Värderingar, medmänsklighet, jämställdhet, tolerans. Mot främlingsfientlighet, misstro, slutenhet. Ansvarstagande och konstruktiv kraft. Humanism, tolerans, jämställdhet och internationellt samarbete. Liberala reformer och en ekonomisk politik som främjar jobb, företag och integration. Ansvar.

Mot detta kommer okvädningsord från personer som söker konflikter och spöken på ljusan dager. Och uppenbart drivs av en enorm rädsla för sin egen skugga. Mundiarrén på Facebook uttrycks som landsförrädare, quesling, häxa, svek etcetera. Till och med uttryck som ”Stalinister”! Begåvningsreserven mobiliserar i sina bruna skjortor.

Gäller sätta sig själv utanför den här ”begåvningsgruppens” uttryck och istället söka samtal, uppgörelser, dialog – och resultat. Att teckna ett avtal med resultat för en samhällsutveckling vi verkligen tror på – hur kan det vara felaktigt?  

Sällan möjligt bygga något bestående med personer man inte kan lita på, personer som inte delar de grundläggande värderingarna. Inte accepterar allas lika värde.

Tidig morgon. Vi blev ett skapligt gäng trots allt. Som bemannade olika pass. Mycket tramp men inte de djur vi letade efter. Ändå en god förmiddag men två aktiva hundar i jaktlaget. Finns några ytterligare möjligheter innan säsongen är över.

Fick ändå kolla in svenska damerna i sprinten. Tre svenskor på prispallen. Ok att flera världsnamn saknades – men ändå. Förhoppningarna till morgondagens parsprint slår i topp.

Hade inte så stora förhoppningar. Ärligt. Men till slut en poäng borta mot Växjö. Efter en heroisk insats. Växjö keepern fantastisk! Men han tillhör ju också laget. Tufft utan Andersen. Men det fixade ju Rönnberg galant – bort med Andersen alltså. Liksom han säkert försvarar en egen spelares insats ikväll, mot Mora. Trots checking to the head. Enögd i kubik.

Kvällens topp. Besöket av Ilse. Charmar säkerligen alla som kommer i närheten av henne. En helt fantastik tjej som lindar alla runt sina små fingrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar