måndag 14 januari 2019

Intet landat


Världen snurrar vidare. (V)idare i dubbel bemärkelse. Ett parti som nu står i valet och kvalet. I valet att rösta fram en socialdemokratisk statsminister som dock tänker sig styra utan egentligt inflytande från V:s sida. Eller släppa fram en statsminister från (M) som tar aktivt stör från (SD).  


Tydligen är det svårt förstå valresultatet. Och vilka möjligheter som står till buds för att få till ett regeringsdugligt styre. När kraften finns i politikens mittkärna kanske det inte är så svårt förstå att den bör ledas från det hållet.

Alternativen finns de. Erkänna att valresultatet från september inte accepteras utan be om ett nytt? Som utifrån dagens opinionssiffror mycket möjligt än hårdare kommer cementera positionerna. Allt medan odlingen av politikerförakt frodas till aldrig tidigare uppnådda höjder.

Märkte även på lunchstället att hatet mot visst håll är gigantiskt. Som att världen endast består av svart eller vitt. Måste vara sorgligt jobbigt att själv placera sig i sådan position. Att istället för att bygga broar bygga murar. Är det skolan som misslyckats i sitt uppdrag att förmedla kunskaper. Och istället fått fram så många besser wissers.

Även en dag med slutsatsen att det fungerar betydligt enklare i att fortsätta bygga stuprör än hängrännor. Liksom att innovativt tänk begränsas av invanda rörelser och arbetssätt. Tänka nytt är mer ett modeord än något som uppmärksammas för positiva förändringarnas skull.

I en organisation finns det alltid ett skelett. Även i vår egen organisation i form av en krets med sin styrelse. Så därför en kväll med mer organisatoriskt än politiskt innehåll. Det senare hör hemma i andra konstellationer – och därmed underställt våra gruppledare.

Blev ingen innebandy ikväll. Ingen motion. Men några samtal faktiskt. Med olika geografiska utspel. Från Åkersberga till Orbaden. Och väldigt olika till sina innehåll. Men lika intressanta.

Allt medan tårtan stod på bordet där i Marmaverken. Åren de går.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar