fredag 11 januari 2019

Skillnad på


Det som visar på skillnaden mellan styrka och svaghet. Skillnaden mellan klokskap och enfald. Exemplifierats tydligt när det väljs mellan olika alternativ och de som drar till sig de flesta rösterna inte klarar av at hantera ett valresultat. Då är det tydligt att ansvaret läggs på några mindre partier men där ansvar och klokskap samspelar för en hållbar samhällsutveckling.

Tiden har gått, dagarna vandrat iväg. Och så plötsligt en presskonferens med ett tydligt och innehållsrikt 73 punkts program. Visar mycket tydligt vilken inriktning, vilken väg Moder Svea ska vandra de kommande fyra åren. Liksom att samtal, dialog, engagemang i slutändan kommer med resultat. Att vägen framåt går i mitten och inte i några sanka utemarker. Ytterligheten har reducerats till att vara just det de också förut signalerat – ordbajsare utan någon som helst möjlighet styra den nationella färden.

Visst finns där eftergifter, visst finns det inslag som jag själv har svårt smälta. Men så är det i en förhandling – givande och tagande. Aldrig förut har jag varit så stolt at ha en partiledare som tydligt visar färdriktningen. Tydligt kan förklara innehållet, utan att behöva fördjupa sig i ett läsande innantill. Utan har full koll på innehållet. Unikt, imponerande.

Återstår en del innan Sverige har sin regering på plats. Men ett oerhört stort steg togs denna eftermiddag. Ett liberalt program som ska hantera svenska utvecklingsarbetet.

Illaluktande röster har redan börjat släppa ut sitt kväljande innehåll. Likartat med dåliga förlorare. Inte svårt förutspå namnen på skitsnackarna. De som försöker övertrumfa varandra i sitt negativa innandöme. Namnen enkelt rada upp.

Knappast så svårt heller förutse att liberalism är fjärran från konservatism och nationalism. Fjärran från mångfald och sund konkurrens. Och ett universum från brunskjortor och misstro mot enskilda människor beroende på om de är födda i Kungsgården eller i Damaskus. Humanism och människors lika värde visar skillnad på människor mot något annat.  

Minnesvärd dag. Skrivs med säkerhet in i den svenska historieboken. Och med en kristdemokrat som kallar Annie för quisling! Utan att kunna historien tydligen. Quisling är samarbete med brunskjortor, då som nu.   

Utslagna men ändå inte. Nu visar det sig vilka som kan stå upp i blåsväder. I orkanstyrka. Sandviken AIK bandy som kraftfullt avfärdade Byn på hemmaplan. Det som kan gjuta hopp i ett utsatt skepp. Kommer även fortsättningsvis kasta lystna blickar mot Studenternas.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar