tisdag 1 januari 2019

28 december


Vanlig fredag – egentligen. Fast känns som en del i en lååång helg. Största aktiviteterna runt köpcentran. Fullt ös efter nedsatta artiklar. Lätt hänt att ryckas med. Ju mer man kan köpa ju bättre affärer har man gjort. Känns uppenbarligen så för så många.

Erkänner. Var själv på plats – för att byta ett tidigare inköp. Och istället för att ta pengarna tillbaka – köpa något annat lika onyttigt!

Annonseringar når inte alltid fram. Eller ger dålig utdelning. Tidig annonsering för att stå där först i kön om det skulle vara passande för chaufför till Ilse och hennes barnvagn. Men ingen återkoppling. Så tydligen onödigt.

Efter lång väntan fick jag till en långlunch med tvivelaktig mat men nyttigt och gott samtal. Fast finns oerhört mycket mer att säga, samråda runt, ta ställning till. Fast allt inom traditionens makt, knappast något enda bestämt.

Inte speciellt många på plats där uppe där kontoret för tillfället är placerat. Tydligen många som nyttjat semesterdagar för att få till den där längre ledigheten. Väl unt. Inser at jag borde – borde städa bort alla tvivelaktiga papper som mest ligger där och skräpar.

Fixade mitt eget inköp. Egentligen efter påtryckningar. En jacka för vinterbruk. Kändes som många penningar. Men får glömma det senare och istället koncentrera mig på funktionaliteten.

Inte igår faktiskt. Men väl idag. Besökte mamma. Varje dag mycket lik den andra. Fast. Varje dag mycket olika den andra. Både det förra som det senare - idag igen. Kändes som att vi hade en värdefull pratstund – för oss båda. Men kanske på olika sätt. Mångfald ska ju vara värdefullt.

Tacksam att det visas så mycket värme från de som arbetar med och runt henne. Att de visar så stor del medmänsklighet. Och gör det säkert utifrån att de  har stora och varma hjärtan. Förhoppningsvis känner de också sig uppskattade och därmed och verkligen behövda. Hennes egen personliga kontaktperson – helt underbar. Ger alltid så mycket av sig själv!

Kvällen pendlade. Mellan hopp och förtvivlan. Otvivelaktigt har de säkert mest kända vattentorn. Svampen. Men det torde vara absolut det enda det går skriva om – när det gäller Örebro. Gnällbältets centra. Ändå tog de med sig två poäng i den riktningen när de vann med 3-4 borta vs Brynäs, efter förlängning. Undrens tidevarv är tydligen inte förbi. Nu fick dock gästerna ett snabbt övertag efter tre snabba kassar. Varav gävleiterna stod för två av dem i egen målbur. Vittnen till allt detta, dryga 7.000 åskådare.

På annan glansig isyta tog Sandvikens AIK hem poängen efter 5-2 vs Sirius. Kanske inte upphetsande alls. Men en hyfsad publiksiffra med ca 1.500 personer. Sällan SAIK drar så mycket folk, på hemmaplan. Men många vinster ska det bli, inför stundande SM slutspel. Och givetvis efter SM finalen på Studenternas. I´ll be there.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar