lördag 26 januari 2019

Mitt vinterland


Strålande vinterväder. Solen högt uppe på himlen och antal kallgrader som är lämpligt många parat med vindstilla. Just sådana här tillfällen det gäller ta vara på men som vanligtvis inte är nåbara då möten och andra inomhusaktiviteter sätter käppar i hjulen. Bara njuta, njuta av landskapet som det breder ut sig. Vackrast på hemmaplan – fast det är det nog de flesta som anser. Oavsett var de bor och har valt leva sina liv. Frasar under skosulorna. Varje årstid har sin tjusning. Always look at the bright side of life.

Och på den sidan finns onekligen Ilse. Nu när hon kom och gästade mitt under lunchtid. Nyfiken på det mesta. Sprider glädje, säkert också när hon någon gång är ledsen. Men har aldrig sett henne nedstämd. Det är möjligheterna som leder henne.

Positiv rapport från Annika. Lopp 2 på Romme och en fjärde plats. Svag inledning men ett mäktigt upplopp. Och en stor förhoppning att det ska komma mera.  

Svårt värja sig från TV tittandet. Allt mer vintersändning, vinterstudion. Tittar gärna trots att det ser Sverige mörkt ut på herrsidan i skidåkning. Finns absolut inte ett enda namn som kan skänka glädje på herrsidan. För damerna är det inte riktigt Kall-före. Mer i kamp för Lisa Andersson. Fast räcka till mot Johaug, denna säsong utan läppglans, det går inte alls.

Morgondagens nyheter i frukosttidningen. Dagens nyheter på nätvarianten. Så lite man vet fast man bor, att det handlat om bilbrand här. Ingen aning om hur saker och ting startat. Men väl att det släckts av Räddningstjänsten.

"Dräp den jäveln på hans första permission". Kraftfullt uttalande från så kallad förtroendevald. Hälsingeblodet svallar från en kristdemokrat. Som av kommentarerna upplevs uppskatta sin verbala förmåga.   

Inget dråp men en seger i alla fall. Bandyns VM premiär mellan de två lag som kommer avsluta turneringen i en egen VM final. Sverige 6, Ryssland 4. Möjligen ett sätt som är värdefullt, sätta respekt hos den röda maskinen. Och dessutom med ett antal Saik mål.

Tackar och tar emot, bugar. Shiyar och Rolands återinvigning av Strandbaden. En mycket stor ansiktslyftning. Och mer ska det bli!

Game winning goalie. Med Rautio i kassen så bröt Brynäs förlustsviten till en 4-1 seger. Sägs ju att målvakten är halva laget. Vilket bevisade sig igen. Förhoppning att få minst en av backar åter samt att firma Dackell & Hammarström hittar någon/några klara förstärkningar i Finland.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar