onsdag 2 januari 2019

Alfrida - Let´s Go Rumble


Alfrida, varannan gång. Kvinnonamn och manligt namn. Men känns som det allra värsta oftast har kvinnligt namn! Och nu är det ju dags igen med storm över landet. Det allra värsta har inte dragit fram här över oss lokalt. Fast tillräckligt när det under morgonen var över 100.000 hem som saknade el. El som vi är så oerhört beroende utav. När naturens krafter omfamnar oss – då blir vi väldigt små. 

Ute till havs måste det varit väldigt otäckt befinna sig. Orkanstyrka på 35 meter per sekund. Tacksam att jag inte var med på någon färja.

Inte alls naturens krafter men än mer obegripligt. Tåg olyckan i Danmark. Persontåg och godståg. Allt går inte som på räls. För inga kommunikationer är olycksfria.

Biltrafiken är givetvis utsatt. Räknades ihop enligt uppgift till 300 dödsoffer under fjolåret. Trafikverkets mål är att bryta ned det till 220 stycken år 2020. Möjligen inte helt realistiskt. Samtidigt som en jämförande siffra från 1965 är 1.313 döda. Men så har så mycket hänt sedan dess. Rondeller, krockkuddar, flerfältsvägar etcetera.

Inte åkt genom Skutskär på länge. Nyheten av idag att det just nu förekommit illaluktande gaser över Skutskär. Men det är väl det vanliga?

Rullade in idag och det kändes så klart som måndag. Men almanackan avslöjade; onsdag. Så en kortis tills Nils-Olov lovat komma hem. Då kan vi köra ny julafton med honom. Samtidigt som jag vet att också mamma längtar.

Idag tog jag mig tid vara hos henne så vi tillsammans kunde titta på skidåkningen i världscupen. Men med herrarna på startlinjen var det ju redan från början en omöjlighet att någon svensk skulle göra sig äran värdig.

Hann med och rensa undan i garaget. För det är ju blott onsdagar, onsdageftermiddag/kväll, som det är möjligt bli av med sitt skräp på Återvinningscentralen. Det är ju endast på andra delar av landet det finns s k grönt kort och därmed tillgänglighet veckans alla dagar långa.

I övrigt var det mycket av väntans tider. Och förhoppning att målen kommer vart det lider. Nu när Juniorkronorna ställde upp till tekning mot alplandet Schweiz unga förmågor. Kvartsfinal ett i årets VM. Let´s go rumble.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar