fredag 18 januari 2019

Redo för weekend


Så har landet åter en statsminister. Det har tagit tid. Valet var ju faktiskt i början av september månad. De två partier som samlade största mängden röster har radikalt misslyckats få till en regering. För att få ihop det fordras kompromisser. Och någon part som kan bygga. Arkitekt signeras med initialerna AL. Något som politiken verkligen skulle behöva flera av.

Patetiskt i den ansvarsfulla situationen att kommentera färgsättningen! Fast det är väl knappast mer det går att fordra av Sölvesborg oraklet. Färgblind också när lila uppfattas som rött. Lågmärke kommentera hur en kvinna klär sig. Patetiskt också när en partigrupp inte kan hålla ihop utåt när avgörande frågor ska avgöras. Nu handlade det ju enbart om en frifräsare. Men trots allt en för mycket.

Tidig morgon. Privat chaufför till sjukhuset. Anna-Gretas handled skulle röntgas. Brottet rätt fixerat så det bör väl så småningom läkas. Allt det som tar tid. Fortfarande gäller sex veckors gipstid. Och därefter rehabiliteringen. Innan återkomst till arbete.

Första dagen med räddningstjänstens direktion. Lärorikt. Många frågor som lyftades. Och en del svar kom, fast väldigt många bollar i luften som måste plockas ned. Dialogen och förståelsen för det eller det draget måste ske i öppenhet med medlemskommunerna. Såväl direktion som speciellt kunskapen i presidiet kommer prövas i full dager. Ser redan fram emot nästa möte och kommer inte vila på lagrarna till dess. Räknar faktiskt med en dialog till personer som bryr sig redan på måndag.

Bakslaget idag. Hade förväntat mig att Nils-Olov skulle ha kommit hem. Fast istället kom ett sms som bekräftade att så inte skulle bli fallet. Tyvärr. Fast istället får jag se fram emot en annan gång.

Kvällspromenaden inskränkte sig till kyrkogården. Tre ljus, tre tändningar. Och lät naturligtvis minnena segla fram – igen. Vårda inkluderar tankarna.

Kunde givetvis prioriterat Gavlerinken. Istället blev det TV soffan. Chanser fanns onekligen men efter videobedömning, åter, åter och åter igen. Målet dömdes bort. Givetvis har jag mina favoriter så kanske därför jag inte kan uppfatta felaktigheten. Bortdömt mål och alla tre poängen med till Djurgår´n. Svårt smälta. Ser fram emot revansch i morgon.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar