lördag 5 januari 2019

Förödmjukat - Brynäs


Fortfarande öm. Ordentligt mörbultad. Men det var ju förutsägbart. En timmes intensivt springande på innebandy. Klart saker och ting skulle komma efteråt. Skulle inte sagt nej till en omgång massage. Antar första erbjudandet som kommer. Om nu något kommer.

Det som i varje fall kommer borde vara ny träningstid måndag kväll. Och en gång är ju ingen gång. Så räknar med att palta mig iväg. Har ju ingenting att skylla ifrån mig på.

Lördag. Hemmadag. Men var en förkyld Ilse så någon dagspromenad med henne blev aldrig aktuell. Tyvärr för henne. Tyvärr för mig. Fick tulta runt själv på egen promenad istället.

Kul för mamma – med säkerhet. Besöket från Nils-Olov & Simone hade hon verkligen sett fram emot. Kombinerades med att de gjorde en skaplig investering. Skridskor och skridskopjäxor. Och dessutom hann de med en sjöutflykt trots att mörkret börjat lagra sig. Väldigt uppåt när de kom åter. Och naturligtvis blir upplevelsen högre med bra utrustning. Så räknar med at de vaknar något tidigare söndag förmiddag. Och gör en än längre tur och insuper naturupplevelsen fullt ut. Men alltid med respekt för bärande is. Senast idag är det naturligt reflektera på att fem personer gick genom isen i Arvika. Just på skridskotur.

Brukar bli – och blev – samtal på ICA affären idag också. Med en företagare som hade ett antal åsikter. I ett antal av dem så håller jag helt med. Samtidigt. Samtalet i det företagets matsal blir oftast mycket inskränkt. Missnöjet som är så stort i samhället och som sprider sig alltmera. Allt mer a la Ungern. Bristande dialog, bristande förståelse. En prärieeld som riskerar sprida sig. Hann också med att prata anställningsskydd. Det där med företagens rätt att få nyttja sina nyckelpersoner, oavsett när de kommit in i anställningen. Intressant höra företagarens synpunkter; Inte alls något större problem för företagen idag. Finns många andra frågor som är viktigare för företagarna att lyfta fram.  

Näst sista dagen på Tour de Ski. Klart jag kollade in en del. Men handlar ju om helt olika klasser, olika nivåer. Där Norge alltid går efter de bästa placeringarna medan svenskarna mer söker hedersamt ta sig i mål. Inga stora odds på att det blir norskt först i sista etappens klättring.

Glad för att jag inte begav mig mot Gavlerinken ikväll. Men följde det hela på Canal+ istället. Och det var verkligen en historiskt svag insats. Bedrövelsens, bedrövelse. Och naturligtvis noll poäng. Helt rättvis Skåne seger mot den svagaste Brynäsinsatsen – någonsin.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar