torsdag 1 mars 2018

Skott år


Fullt tydligt har innebörden ändrats. Ordet osannolikt ändrat till sannolikt. För i morse igen – snön låg där utspridd över gårdagens välskottade ytor. Lugn morgon i alla fall. Hann till och med själva frukosten och noga läsa morgontidningen. Men sedan blev det dags att greppa snösläden igen. Märkte att handtaget hade svalnat av sedan igår. Bra det.

Idag var det lätt snö. Behövdes inte så mycket tyngd bakom utan det hela gled lätt framåt. Men tog givetvis en hel del tid innan jag var nöjd, för denna gång. Verkade heller inte bli något mer nederbörd, just idag. Så inriktningen mot bilfärd t o r Söderhamn fick ligga kvar.

Valfångst. Inte det som sker dagligen i Norge och Japan utan det som inträffar vart fjärde år hos oss. Temat för kvällens möte. Upplägg. Har mina inspel – försökt få redovisa det – men verkar ointressant. Av någon anledning som väl finns där dolt i snömassorna. Hade i varje fall hoppats att det skulle finnas intresse höra hur andra gör. Definitivt inte kopiera utan lyssna in. Fast det finns väl någon erfarenhet från ett invånarmässigt mindre län som kopieras och där möjligen gett framgång. Fast det verkar väldigt långt tillbaka i tiden i så fall. Det är kanske så att framtiden ska skönjas i forntiden.

Intressant när väl röstmålen ska sättas. Förutsättningarna torde vara betydligt större och högre än för fyra år sedan av flera olika anledningar. Den gången mer av auktion för at få fram förhoppningsfulla siffror. Idag är förutsättningarna helt annorlunda. Och det är viktigt sätta de där målen – på ett vederhäftigt sätt. Då kan vi sedan se om vi har lyckats eller misslyckats.   

Svårt komma loss när uppvaktningen kommer från Sixtens sida. När han lägger sig i knäet och vill bli kliad. Skulle tro at andra också skulle smälta av hans uppvaktning.

Ett rop av hjälp. Fortsätter från Malaga området. Och bakom allt det här – en människa. Med alla sina funderingar, oro och förhoppningar. Allt tar tid, ibland ofantligt lång tid. Nu måste först fullmakten antas så att det finns grund agera utifrån. Men även det här tar tid, mycken tid.

Har det väl tillrättalagt. Bara promenaden ned till Strandbaden så går det köpa lunchen. I alla fall idag nyttjade jag möjligheten. Dosan med hem och även hälsningen från Claus. En hedersman ut i fingerspetsarna. Fortsätter hoppas att han ska leta sig ut hit. Och då kanske vi också kan realisera det där projektet vi pratat om så länge. I alla fall börja nysta upp trådarna.

Uppvaktning dagen lång. Det som sker för Sara och Peppe Gävle. Två OS guldmedaljörer som hedras. Inklusive kvällens hyllningar i samband med Brynäs hemma match vs Frölunda. Kanske något lära ut för hemmaspelarna. Att hantera motståndarna som curlingstenar och lära forwards det där med prick-skytte. 

Tur förtjänar man – efter mycket träning. Upp mot Mora åkte de idag. För morgondagens Vasastafett. Men träning? Har Per-Ewert över huvud taget stått på skidorna? Och definitivt inte denna säsong. Undrar vilken sträcka han ska åka och vilken målsättningen är. Kan bi en positiv överraskning! Att ha strategin klar för sig; Vila sig i form. Men det lär bli kallt. Kanske ned mot 30 minusgrader. Då är det definitivt  inte hälsosamt åka skidor. Vid den temperaturen skulle aldrig Gustaf Eriksson ha dragit iväg. Och då hade det heller aldrig blivit frågan om något Vasalopp heller.  

Skulle hellre aldrig behövt bli någon Trump heller. Nu tagit kriget med Europa också. 25% tull utlovas och tas ut på importerat stål och aluminium. Och EU måste med säkerhet svara på detta. Ett handelskrig som vi verkligen inte behöver. Känns hotfullt även på det lokala planet. Klart det här måste påverka Sandvik också.

Söderhamnsutflykten gjorde att jag missade Brynäs matchen helt. Och därmed slapp ta del av hemmalagets sjätte raka hemmaförlust. Känns skakigt inför stundande Play In. Finns knappast hedersamma förluster. Alla förluster ger noll poäng.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar