måndag 19 mars 2018

Måndag - en dag för väggar


På plats, så tidigt. Faktiskt redan igår afton. Långt ekipage med även boggivagn. Bökigt komma in då grävmaskinens bom stod i vägen. Något onödigt kan tyckas. Sedan blev det en del grävande för at få bort såväl snö som frysen fyllning. För att få in lastbilen bredvid. Imponerande lång bom, som når 21 meter och 24 meter högt. Ändå inte över hela uppmonterande ställningen som det blev nödvändigt plocka ned en del av. Allt för att nå in med de färdiga blocken. För nu är den på plats. Carl-Henrik & Elins nya villa.

Matades på med ytterligare en bil klockan 09.00 och den tredje klockan 11.00. Snabba ryck det här att få ett hus uppmonterat. Faktiskt mycket imponerad. När jag ser skapelsen sen kvällstid så är konturerna diffusa. Takstolarna på men inte taken i sin helhet. Möter först dubbelgaraget som tronar fram som en helt egen villa. Blir intressant ta mig dit dagtid, men inte att räkna med under några dagar nu. Tidig morgon och sena kvällar motsäger denna möjlighet.

Matar på mot Mats. Och hans kunskaper. För att få fram idéer, beräkningar om det lönar sig med solfångare eller soltak. Eller inte alls! Rimligen borde det vara största möjligheterna nu, innan saker och ting monterats upp. Undrar hur timetable för hela bygget ser ut.

Varumärkesbyggande. I det som kan skönjas som lågt sittande frukter. Klart vi ligger väldigt långt framme i många olika områden. Det här med utsläppsfritt kan knappast vara något tveka kring. Nu har vi ju serveess. Gäller nyttja tillfället. Elväg i längre form av kort testbädd, steget in i vätgassamhället – noll utsläpp, lokalproducerat, spela ut Gävle hamn respektive Storvik som logistikcentra mot Med-Scan Ten-T corridore. FoU helheten på Sandvik. Och mycket, mycket mera. Men avgörande, att vi själva har kompetens och kan spela korten rätt. Redan nu!

Luktar skit. Känt för Skutskär. Men nu är det slut på det. Renas härmed. Nu istället känt för Sveriges bästa dambandylag. Ikväll firades de också medan firandet i Sandviken ställdes in av kända anledningar. Och guldet i Flickor -17 år var visst inget att fira – alls! Kanske något, kunnat göras.

Tufft med ledarrollen. Märks på Murren som mer eller mindre tydligen gått in i väggen. Ingen sinnekur att vara ansvarig ledare i högsta konkurrenssituation. Samtidigt så är det inte oväntat om man känner till Murrens stora passion. Han vågar verkligen visa sina känslor. En av svensk bandys största profiler, någonsin.    

Ett jagande. Till att få till någon form av bemanning till flytt av möbler till det verkliga samhällsbygget – Political Corner. Platsen där saker och ting händer. Just nu klartecken från Per-Ewert, Mats och Hassan. Hoppas någon ytterligare vill vara med och dra sitt strå till stacken.

Hade en del stora planer. Bestämt saker och ting som skulle prioriteras i närtid. Men saker och ting förändras fort, snabbt. Ändras med kort besked till någon-annan-gång eller blot till tror-jag-säkert. Som att tro på tomten eller i varje fall på ödet. Eller inte tro alls.

London Bridge is fallin´down. Eller I varje fall 31 december 2020 så är Old England ute ur EU. Klart vi tappar i vår budget men tappar med torde England själv göra. Och inga eftergifter för ö-folket tack.

Imponerad kan man väl gott säga sig vara av ett lag som nu tar sitt fjärde raka VM guld. Lag Hasselborg, i curling givetvis. Och med Sara McManus i laget.

Skador, skador och sedan skador. Klart intressant se vilket lag Brynäs Hockey kan ställa på benen i morgon kväll. Svårt nå på så namnkunnigt lag med så många juniorspelare.   Spännande afton – men blott från  och med morgonens tänk. Den som lever får allt ( C).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar