onsdag 21 mars 2018

Utvecklingskraft


Tydlighet. Vad som fordras för att få hela organisationen arbeta för positiv förändring. Skapa en utvecklingskraft. Landar på tydlighet, landar på ledarskapets betydelse. Men också kring förutsättningarna att vara den här lyhörde och pådrivande ledaren. Också hitta en mall att följa så det går utvärdera mot hur man lyckas i sin roll. Inte alls enkelt. Men definitivt en utmaning. Det som gör att vissa personer kan lyfta sina medarbetare. Finns exempel på diverse ledare som alltid strävar efter kontroll men som bidrar till att ingen vågar ta initiativ med rädsla at misslyckas. Kontroll ledarna är normalt i övertal! ;Listan kan göras väldigt lång.

Nya tider ställer nya krav. Vi lever i demokratibranschen. Politik är långt från tjänsteproduktion  Handlar om oenighet i princip, bredd i åsikter, nyheter hela tiden. Ledningen lever i en värld som handlar om Förtroende, Förväntningar & Leverans. Omvärld; Åldrande befolkning, Olika avhandlingar, Människan som vill ha mer av allt. Möjliga lösningar; Nettokostnadsökningarna, Arbeta mera, Höja skatter, Egenavgifter, Begränsa åtagandet, Privata mer effektiva, Skapa innovation, Nyttja innovation. Listan även här är lång – mångfald i inspelen, synpunkterna. Något imponerad av Johan i hans pedagogiska framställan.     

Mycket intressant diskussion. Vilka företag som ska kunna få stöd genom de regionala utvecklingspengarna. Och vilka inte. Många argument radades upp. Ger det flera jobb, finns det tillgångar i företaget, kommer investeringarna göras även utan de här medlen, hur räknas andra företags ekonomiska situation in som ingår i samma koncern, är det verkligen möjligt skriva av fastighetsinvesteringar på endast fem år – och än fler frågetecken. Mot detta; Det handlar om stödområde A, då de frågorna är underordnade.

1.0, 2.0, 3.0 och så vidare. Klart det måste vara skillnad, skillnad mellan olika. Så att inte projekt bara rullar på oavbrutet. Då borde det ligga stor bevisbörda i att visa vad som är det nya, vad som tillförs. En form av krav, kravodlad process.

Bra med tydlighet. Men det får inte förringa de innovativa idéer som oftast ligger helt utanför boxen. Tydligheten vad som anförs i uttryck likartat ”har ingen regional dimension” måste betyda att vi kan tydliggöra vad som ligger inom uttrycket. Har efterlyst det för så många månader sedan.

Taket på – nästan. Gick fort få upp huset och garaget. Och nu är ju till och med takpappen på. Men inte alls på garaget. Till veckoslutet borde allt vara täckt. Och med värmen påslagen från solens sken så kan det inte återstå så många veckor innan det går att ta fram målarpenseln. Ingen sagt något om tidsplanen. Kan bli väldigt bra det där. Kontroll på saker och ting ligger definitivt inte på mig att ha.

Följt upp situationen många gånger idag. Något borde det väl stå där i tidningen. Men ser mörkt ut. Skadeproblematiken för Brynäs Hockey ser konstant illa ut. Samtidigt är det ju match först i morgon kväll.

Blev inte alls någon nervkittlande match ikväll. Kvällens semifinaler kollade jag in. Men helt utan nerver. Brydde mig inte alls. Fast möjligen – har inte någonsin haft favoritstämpeln på Färjestad. Så dagens nattsvarta förlust för värmlänningarna berörde mig hyfsat gott.

Syster som fyller år idag. Möjligen kommer det handla om tårta framåt veckoslutet. Något att se fram emot!

Fick sitta ordinarie idag. Som det blir när vår förgrundsfigur av olika skäl inte hade möjlighet komma på styrelsemötet. Hade så mycket som jag ville dryfta. Men det blir väl någon annan gång. Det tror jag säkert.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar