lördag 31 mars 2018

Arma Timrå


 

Det finns alltid något i fotspåren. Där det ena följs av det andra. Medan Googles ägare och ledning tjänar miljarder och lever lyxliv med yachter, zeppelinare – och flygande bilar. Då hjälper de samtidigt massor med snedseglare i deras speciella ambitioner. De som vill trycka gilla knappar utan att ens ana bakgrunden. De som förmedlar okritiskt budskap från märkliga personer och organisationer. De som burrar upp sig själva och ser sig som den moderna tidens påfåglar. Samtidigt som de hjälper nazister och andra fundamentalister att sprida olaglig hatpropaganda. 

Tog med glädje emot de korta raderna från Mary; Let´s talk. Och när hon är avsändare – då är det på riktigt. Ser fram emot det där samtalet från over there. Har aldrig något emot att möta kompetens i kvadrat. Lite märkligt at vi behållet kontakterna oss emellan. Under så många år. Inleddes när teknikparken i Västervik invigdes. Det var så många år sedan! Handlar om ödet – eller blott att jag hittade kompetensens vagga!

Mätte upp noga. Mammas kommande bostad. Blir inte mycket med möbler. Och kanske inte ens att något av det hon har stämmer i storlek. Måste vara fixat före torsdag. Säng finns men inte ens madrass. Behöv speciell variant, bland annat då sängen är höj- och sänkbar. Finns två affärer besöka. Tisdag eftermiddag – mellan två olika möten, ett möjligt tillfälle så får onsdag bli transportdagen. Mellan landning eller inte. Fullt klart hade det varit oerhört mycket bättre för henne att få sina besök från bekanta om boendet hade kunnat förläggas hit. Också varit enkelt få henne med ut – olika utflykter som jag är säker hon skulle uppskatta. Stavas livskvalitet.

Halvvägs till Högbo var det bara go all in. Centrum för Konstrundan. Och folk var det – många. Några av utställarnas alster gick rakt in i hjärteroten. Saker och ting jag inte skulle ha något emot ha upphängda på väggarna. Det allra viktigaste var at konstnärerna hade något ut av dagarna. Får sina konst hantverk sålda. Behöv inkomster även för skapande personer.

Börjar bli en hel del bekanta uppe hos mammas avdelning nu. Öppenhet och fria samtal så att alla ses. Men uppenbart inte tillåtit prata om boenden. Sekretessbelagt ämne. Det är ju inte många dagar där, så enkelt låta bli.  

Många ämnen som passerade revy. När det egentligen enbart handlade om att köpa en liter färg. Men vi har så mycket gemensamt. Definitivt fotbollsintresset. Så samtalsämnet var mest ett - men innehållet väldigt omfattande.  

Genom tiderna den absolut trevligaste. Person som bott i Årsunda. Men det kan gå illa i alla fall. Halkade och något hände som gav mycket tydlig smärta. Efter besök på sjukhuset med röntgen så konstateras inget brutit. Tror man i varje fall. Smärtstillande tabletter. Och en nåd att stilla bedja om,  

det ska gå över. Fordras i varje fall god rehabilitering.

Målareftermiddag. Trio Elin-Gun-Peter. Fick till grundmålningen – tror jag. Så lär det bli mycket målat i morgon. Och då ska ju vald färg på. Får se vad de har valt till vindskivorna och knutbrädor.

Missade inte. Det var ju ikväll som Timrå skulle utjämna. Och det såg också så lovande ut. Men. Kort sekvens så vände Karlskrona på kuttingen. Vilket också räckte matchtiden ut. Nu blir det en tung uppgift för medelpadingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar