torsdag 15 mars 2018

Surt sa räven


Hetsa. Vissa gör det så utstuderat. Och balanserar på en slak lina. Bör korrigeras men handlar inte om någon risk för Bulan Berglund. Han har redan börjat hetsa inför tredje och avgörande åttondelsmatchen. Hatobjektet är tydligt utsett, Brynäs lagkapten Jacob Blomkvist. Som i de repriser Disciplinnämnden tittat på hundratals gånger och ser inte den huvudtackling som minitränaren så tydligt sett. Specsavers? Hetskampanjen gör att minitränaren krymper än mera.

Tuffa bud. Kalkyleras med väldigt stort underskott. Gefle IF. Balanserar det till strax under en miljon. Och riskerar till nästa säsong uppenbart elitlicensen. Går nog inte slimma sig ytterligare. Nu fordras det inkomstförstärkningar. Om man vill spela kvar i näst högsta finrum. Eller ta rutschbanan utför.

Trygghet. Något som finns eller inte. Något som man mentalt kan känna eller få hjälp att uppleva tvärtemot. Knappast ökad trygghet i de 61 områden där polisen kategoriserat som otrygga. En stämpling som aldrig går tvätta bort.

Betalning för att vara först erkänna Nordkorea. Etablera en ambassad där. Betalas med att eventuellt få anordna samtalen mellan USA och Nordkoreas högsta politiska ledning. Blir väl i Stockholm och lämpligt torde vara på Skansen. Knappast lämpligt med Lustiga huset. Istället apberget.

Intressant reportage igen. Signerat Stefan Åsberg. Visar det omöjliga i Syrien. Så många intressenter som har helt olika agendor. Samtal, dialog som inte finns och aldrig kommer finnas heller. Sju års krig som kommer fortsätta på sina olika fasansfulla sätt. Och därmed en civilbefolkning som bara är – utan några som helst mänskliga rättigheter.

Förvaltning av vilt. Knappast någon som helst känslig, engagerande dagordning. Ändå blev det rena rama farsen. Från något enstaka håll. Skulle vinna respekt genom att engagera sig i några tydligare frågor. Krama skarv trodde jag var en omöjlighet. Men tydligen inte.

Intressanta inspel. Men en slutsats. Så många som är kunniga. Eller utser sig själv för att vara just det. Men väldigt få – om några - som har en omvärldsutblick. Värda att lyssna till. Upphandling av livsmedel. Borde göra administrativt lättare. Om man i verkligheten ville uppmuntra lokalproducerat. Förenkla istället för att krångla till.

Missade UF mässan. Plats GTK hallen Gävle. För fjärde gång utsågs Sandviken till den mest framgångsrika och intensivaste kommunen i länet. Gäller få kreativiteten slå rot ordentligt och även leverera i verkliga livet.

Då är det klart. Nordea flyttar sitt huvudkontor över Östersjön och landar i Finland. En form av demonstration mot vår egen regering. Är ute efter samma spelregler som på den internationella marknaden. Tydligen.  

Nu fixat. Enkelt flytta in pengarna över swish så nu finns det utskrivet på mobilen. Två inbetalda biljetter till lördagens bandy i Uppsala. Får med mig Per-Ewert. Andra tillfrågade har varit mycket svårflirtade.

950 ton tung. Gångbro som rasat i USA. Utan rysk inblandning. Eller inte heller efter rysk avlyssning. Bara det en sensation.

Hem senare kväll. Går liksom runt nu – denna vecka och kanske nästa också. Får packa ihop kappsäcken före mötet med John Blund. Så at morgondagens morgon kan mötas utan upphetsande krav på snabba insatser. Det positiva; Palushaj följer med till fredagsmatchen i Luleå. Kan vara den som gör skillnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar