onsdag 28 mars 2018

UF


Säger en hel del om social kompetens och även de egna förutsättningarna att lyckas med uppdragen. Att gå ut till media och kommentera enskild spelare. Som just nu – att Honken inte har elitserieklass, i alla fall inte klass nog för Brynäs Hockey. Som svar på tal så kommer med säkerhet Bengtzen, sportchef i Brynäs att få olika inspel om sin egen brist på elitserieklass. Utifrån som man bäddar får man ligga. Och alla misslyckanden den här säsongen verifierar med råge sådana personers uppfattningar.

Det gyllene ordet. Samverkan. Nu i skarpt läge. Kostnadsökningar som blott kan hanteras genom samverkan i verkligheten. Borde finnas möjligheter att samverka även i en och samma koncern. Och inte blott med och mot andra.

Trivs bra men måste flytta. Har med åldrandet at göra. Att inte kunna få bestämma själv. Inte få flytta dit du vuxit upp. Där du har bekanta som skulle komma och hälsa på. Det där med tvärt-emot-valfrihet. Förstår bakgrunden men känns ändå som ett svek. Finns rimligen inget emot för att hon fyllt 96 år med råge. Hon borde få komma hem. Nu nytt boende, nya ansikten, än svårare få besöken. Och därmed än svårare få behålla närminnet. Enkelt förstå även utan vårdutbildning. Hon får väl nöja sig med smarta lås på dörren och nyare rum. Hur det nu påverkar det rent sociala och närminnet.  

Snöskred och issmältning dödar både djur och människor. Situationen på Svalbard. Så nära oss och som vi kanske inte har så klart att det faktiskt sker. Sker nu.

Bannon. Jo, med hans bakgrund så är det väl mycket lämpligt gnussa ihop sig med SD. Så kallad högerpopulism i sin yttersta bruna färg.

Trevlig kväll med ungdomar som drivit sina UF företag. I kväll slutfinalen mellan de fem utsedda bästa kandidaterna. Och råkade sätta mig mellan antal företag och faktiskt – på min vänstra sida det UF företag som vann och fick kvällens största check. Härligt framträdande som kombinerade tydlighet med skämtsam framtoning. En konst bara det.

UF erfarenheterna. Så många som varit med i dylika företag och det gått väldigt bra för i livet sedan. Något av rekord hos oss. Av alla möjliga elever har 60% nu genomfört sitt UF engagemang. Nu gäller det för oss att nyttja det försteget.

Borde naturligtvis varit med. Men så kom det där andra i vägen. Borde alltså varit på kvällens tabata. Nu blir det inget med den övningen förrän nästa onsdag kväll. Hoppas verkligen jag har tid och utrymme för det där då. De sista veckorna har träningstillfällena varit väldigt sällsynta. Om de någonsin skett. Inte ens promenader.

Missade daladerbyt med ”vi som vill upp”. Har alltid haft Leksand bland andra lagen. Lag att hålla på efter Brynäs. Samtidigt kan jag inte bortse från att i Mora regerar Anna Hed. Och hon är helt enkelt genomtrevlig. Därför har känslorna för I Fädrens spår laget också ökat. Nu plockade de hem den viktiga segern på sitt Leksandsbesök. Envigen fortsätter.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar