söndag 18 mars 2018

Ingen baksmälla här


Kunde ha varit den stora baksmällans dag. Men – trots vad som historiskt kopplas samman med den stora finalen – jag körde, givetvis. Baksmällan är istället att komma över den stora förlusten. Bara kolla oddset, stor överraskning för precis alla. Stora favoriter som klappat ihop helt har ju funnits tidigare. Nu anslöt sig svart/vitt till den skaran.

Klart jag tuggade igång på eftermiddagens kvartsfinal. Borta mot tunga, och dyra laguppställning som Växjö förfogar över. Då känns det något tungt att begränsa en tidigare något begränsad laguppställning genom att sakna; Kilström, Fälth, Granström, Clark, Alcén, Nilsson, Paille. Fungerar liksom inte i verkligheten trots att klubbmärket tillhör Brynäs. Tungt. Och förlusten bara räkna in.

Och inte blev det lättare med oraklet Wikegård rakt in i TV rutan. För några år sedan var han ju en frisk fläkt med sina mustiga kommentarer. Nu snarast en belastning i C More sändningarna.  

Avskedsföreställning i Falun. För firma, för paret, för profilerna. För Emil Jönsson & Anna Haag. Uppskattad för sina kunskaper, färdigheter. Men också för sin positiva inställning. Kommer att vara saknade i skidföreställningen. Om nu inte ett vaket och aktivt skidförbund gör det självklara – plockar upp dem som ledare direkt.

Tänk på vilodagen. Får väl anföra det så jag kan motivera för mig själv dagens slapphet. Fanns inte så mycket snö hantera. Det allra mesta var ju redan åtgärdat. Men lite putsande fick jag i varje fall ägna mig åt. Gäller passa på nu när vintern går mot vår.

Kollade på det som såg ut som en del av temporärt uppbyggda läktaren runt Studenternas. Ställningarna som på alla fyra sidorna omgärdade den ny gjutna grunden. I morgon bitti lär den komma. Huskropparna som ska föras samman till villan för Carl-Henrik & Elin.  Om det blir ett Bra Hus att bo i får väl framtiden utvisa – men kommer i varje fall från Bra Hus.

Tvångsbadning av sexårig flicka i iskallt vatten. Ambulanspersonalen som direkt var högst osäker om de kunde rädda den unges liv. Alla borde inte få bli föräldrar! Inte ens i Uppland.  

När din korruption, usla moral och politiska förvanskning blir känd, kommer du att få din rättmätiga plats som en vanärad folkuppviglare i historiens soptunna”, avskedade CIA chefen klargör tydligt sin uppfattning om soptunnan Trump.

Snömassor. De kan ha oerhörd tyngd. Visade sig tydligt i Nordanstig. Ladugårdstak rasade in. I ladugården 200 mjölkkor. Möjligen var det lösdriften som bidrog till att ungefär 130 kor räddade sig ut ur katastrofen. Men resterande del mötte sitt öde eller tvingades avlivas. Ändå ska tydligen takkonstruktionen varit kraftigt överdimensionerad. Hjälpte ändå inte. 

Regionala resurser. För de kommuner som vill engagera sig för En Frisk Generation. I den gruppen finns Ockelbo och Bollnäs med. En satsning för att erbjuda årskurs två att tillsammans med sina föräldrar få ta del av olika aktiviteter två gånger per vecka. Allt för att förbättra folkhälsan.

I Syrien är det fortsatt fokus på dödandet. Det som utspelat sig under så lång tid nu i såväl Ghouta som i Afrin. En formidabel våldtäkt på demokratin.

Anmärkningsvärt att en riksdagsledamot för Moderaterna blir en nyttig idiot i det sammanhanget, säger försvarsminister Hultqvist. Håller helt med. Bali är ett inbjudande samhälle. Men denne Bali (M)? Hanif Bali sedan han försökt misskreditera journalisten Patrik Oksanen som skrivit om situationen för mänskliga rättigheter på Krimhalvön.

Desperationens tomma tunnor ljuder febrilt med avsändare (L). Dagens rop Hospice. Trots at de besökt motsvarande inrättning i Sundsvall och borde förstå förutsättningarna! Och framförallt hur de presenterat stora besparingar inom det område som skulle åsyftas! Och än mer dessutom – tydligen utan något som helst intresse för de tio kommunernas sida! (L)open ska(L)la, (L)ögn på ett specie(L)lt sätt!  

Öses på med debattartiklar. Har väl varit tydligt väldigt länge. Sverige klyvs. Och det finns ju personer i s k ledande ställning som öser på med att klyva än mera. Ett av dem handlar om införandet av kilometerskatt, rent övergrepp på landsbygden. Politiska ledarskapets kompassnål är tydlig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar