tisdag 13 mars 2018

Anmälningarnas blombukett


Rättssäkerhet. Onekligen et värdefullt och laddat ord. Men rättssäkerhet modell SHL, mer tveksamt. Anmälningarna haglar och domslut tas retroaktivt utan överklagningsmöjlighet. Det är inte då och nu på rinken som räknas. Utan det kan komma vilka domar som helst retroaktivt. I en kampsport där alla kroppskontakter ska bedömas direkt och avgörandet ligger på domarsidan. Där sitter nu andra och plockar fram unika situationer.

Bra – ibland – och stundom rent farsartat. Lade tid och såg tacklingen i matchen sista sekund på gårdagen där uppe i Luleå. Luleå forward laddade från blå linjen för at hinna ta et icke troligt målskott. I desperation. Så kastade sig Brynäs lagkapten fram för at hinna undanröja. Tog lågt på Luleå forwarden. Och så kom anmäla efteråt om huvudtackling. Så omöjlig se trots at mata bilderna åter och åter igen. Nu besked friad! Men bidrar till att göra idrotten till Kalle Anka sport. Slutsats; klarar man inte vinna efter full tid så går det dra i livlinan – överklagande, avstängning, påföljd. Fia med knuff.

Hoppas givetvis dessa anmälningar på något sätt ger än mer tändvätska. Att Sundqvist kliver in och använder sina kilon och att Palushaj håller med knäet och allt annat. Då kanske det kan hålla på Gavlerinken också. Och ingen framtidsblick mot Växjö – ännu.

Hemmaplan. Ja, på något sätt handlar det om hur vi alla möter upp. Finns stor risk att Ovanåkersborna drar man ur hese och vandrar in på Studenternas. Nu på lördag. Visar sig om Bruket äger ett engagemang eller blott en TV soffa. Klart med Per-Ewert, fixar biljetter och vi drar ned lördag lunch. Lovar att halsen ska bli hes. Och utan negativa kommentarer över domarinsatserna. Förstärka det starka – och det starkaste är givetvis svart/vitt.

Intressant förmiddag. När det blev en liten diskussion kring ismer. Och vad vissa biträtt till. Då konstigt med försvarstal. Lite för mycket starka solglasögon.

Annan diskussion. Runt hur det demokratiska samhället slås sönder av alla märkliga inlägg över facebook. Där sanningar frodas men som allt för ofta är totalt utan källkritik. Så himla många märkliga gilla tryckningar kring det som ofta är rena falsarierna. Orakelmedia som ger så många sanningen när det är totala lögner.

Börjar falla på sin plats nu. Formen för vallokalen som blir mycket intressant och verkligen kan komma bli en stor dragare. Med mångfald, olika åsikter, högt i tak – högintressant program. Ännu bättre om några andra också anslutit sig. Men var och en får bli salig på sin tro.

Många intryck som Hillevi bar med sig ikväll. En resa till plats som jag själv definitivt aldrig trampat omkring på. Kul at hon var så exalterad. Nu kanske hon är mogen för Ouagadougou också.

Berättelse från jaktvårdsområdet. Initiativet visade sig nå fram till positiv förändring. Att det varit så väldigt snett – oförståeligt. Men nu gäller det se framåt och låta det dunkla vila i frid.

Positiv eller Trump(-en). Idag nyhet igen när Trump avskedade sin utrikesminister. Nyckfull och i absolut egen övertygelse över att vara maktfullkomlig.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar