måndag 26 mars 2018

Den tynande hockeysäsongen


Dagsform a la Novus. Matas på hela tiden. Alltid med stor andel osäkerhet. Men något som partierna med garanti följer noga. Och som påverkar vilka dramatiska utspel som görs. För tillfället redovisning enligt;

M: 22,6 (-1,1)

L: 5,0 (+0,4)

C: 9,3 (+0,5)

KD: 3,2 (+0,5)

S: 27,8 (-0,6)

V: 7,8 (-0,3)

MP: 3,8 (-0,5)

SD: 17,8 (+0,7)

Annat: 2,7 (+0,4)

Som att följa spelet på olika idrottslag. Beakta långsiktighet liksom dagsform. Den som tror på majoritet för något av de nu fixerade blocken torde vara helt orimligt. Tydliggörs mycket klart – igen. Spekulationerna kommer hagla som spön i backen. Det torde vara tydligt för alla.

 

Allt medan sommartiden fortsätter vända litet på tidsbegreppet. Ställa fram nyss genomfört. Och ställa tillbaka under hösten. Tydligen upptaget på högsta Europanivå att nu köra samma tid året runt.

 

Massage. Hård massage. Tror at allt hör samman. Skaffat en fotmassage som verkligen omfamnar fötterna och låter känna att punkterna pekas ut. Ger definitivt värme och påverkar förhoppningsvis den klart identifierade stelheten, ömheten.

 

Växer vidare fram. Carl-Henrik & Elins villa. Nu med säkerhet inomhusarbete, någon gång i alla fall. Idag känns det som en vilodag, ingen på plats.  Det som inte syns när jag passerar utanför är en uppfattning om hur det hela kommer arta sig. Tidsplanen fortfarande oklar. Men det är ju inte jag som ska ha kontrollen här. Undrar stilla vilken färgsättning de kommer applicera.

 

Självklart att saker och ting måste vara finansierat. Önskemålen kan vara många. Men i slutändan går det inte briljera med underskott. Det som komplicerar är att ingen satsning i slutändan kan bli dyrbar. Tydlighet i att bejaka utveckling men samtidigt hålla igen på kostnadssidan. En pausad organisation leder inte till vägarna framåt.

 

Ryktet som går. Bollnäs bandy ska vara ute och jaga Christoffer Edlund. Handlar säkert om en säck med pengar. Pendla, spel utomhus. Inte omöjligt när de lassar upp sina världsarvstillgångar. Alltid intressant med silly season.

Intressant vara uppbjuden till företagare. Och dessutom få ha med en person som arbetar åt myndighet men vet företagarens förutsättningar. Fylldes på under eftermiddagen med olika inspel. Förstår definitivt oron. Och att ett plustecken kan bli många fler minustecken. Torde vara det som kallas att se helheten.

Fick inkassera tolv stycken utkasserade stolar. Nu borde vi ha tillräckligt för lokal med möten och debatter. Och det är väl så saker och ting ska hanteras. Inte överföra något över huvud taget i privat/enskilt ägo. Utgår jag för är en absolut självklarhet! Skulle något annat framkomma så blir det svårt hålla tyst. Så även det som lastas in så här i slutändan måste rimligen ha en offentlig mottagare. Specsavers.

Svårt det där. Garantera äldre människor få bo kvar i sin egen bygd när åldrandet slår till. Där personen har möjlighet få besök från bekanta, där personen känner igen en del av de anställda. Som därmed kan kommunicera från den äldres bakgrund och intressen. Men så är det tydligen inte. Så viktigt att det här nu inte släcker en levande låga. Närhets begreppet hade också inneburit möjligheten att låta henne komma ut i rullstol. Ta promenader och få ett gott liv. Oavsett ansvaret blir man ändock en del av sveket. Tungt.

En riktig legend som gått vidare. Jerry Williams. Garanterar alltid tryck. Sprider massor av engagemang. Nu inte längre på jorden utan blir säkert tryck uppe i himlen. Men lever för alltid kvar på jorden också.

Ett diplomatiskt fäktande. Att utvisa diplomater från västliga länder. Som en markering mot rysk giftattack i England. Som aldrig kan accepteras. Skulle vara en betydligt starkare markering att plocka bort fotbolls VM från Putins kamratliga umgänge.  

Kamratlig relation var det knappast mellan porrstjärnan och Mr Trump. Allting går tydligen att köpa om personen har mycket pengar och äckligt beteende. Samlar på sig mycket, den där amerikanarnas egen president. Ger ämbetet en ny dimension. Föraktets.

Två dundertabbar. Äga puck men bjuda bort – och så var det direkt underläge med två puckar. Då var det för svårt vrida bort poängen från seriesuveränen med det dyraste laget. Fick i alla fall lufta antal juniorer när Brynäs fortfarande går runt med så många skadade pjäser. Resultatet efter matchserien mot Luleå som jagade fram allt för många hjärnskakningar. Nu är det klart, Växjö vidare.

Mer dramatiskt uppe i Dalom. En envig över sju matcher där Leksand plockade hem första matchen vs Mora Hockey. Efter en rejäl fem etta, eller till slut fem tvåa. I övermorgon fortsätter fighten i Lek-sand-land.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar