torsdag 8 mars 2018

Att vara


I



nklampande. Så där som vanligt. Och mitt under Internationella Kvinnodagen dessutom. Rutig skjorta och ingen slips. Tänkte mig inte för förrän jag ögnade Gefle Dagblad. Rummet intill. En av de mäktigaste kvinnorna i vårt landskap. Men lika vanlig och öppen som vanligt. Så det var inga problem idag heller.

Ann-Katrin Sundelius, kommundirektör i Sandviken.

Har flera gånger placerat sig på tidningen Dagens samhälle lista över välfärdens 100 viktigaste kvinnor i landet. För att citera Dagens samhälle ser hon dagligen till att skattekronor omvandlas skola, omsorg och snöskottning.    
                                                                                                                                                                     Kanske inte helt rätt i vad som ligger i uppdraget. Men ett gott journalistiskt försök.
Speciell dag i övrigt också. Nils-Olov & Carl-Henrik upp till mamma med tårta och blommor. Dagen efter hennes födelsedag. Vet att innerst inne så är det handling som uppskattas stort. Att ge av sin tid är nog bland de största presenter som finns. I en tid där tydligen tid är ett begränsat område. Och att se varandra, än mer begränsat.

Spännande. Att spänna bågen. Planer på Nordens största växthus i Gävle. Beräknas ge 200 nya jobb. Tacksamt där antal jobb kan tänkas bli en form av instegsjobb – måhända. Men i verkligheten runt livsmedelsförsörjning, ta tillvara på möjligheterna. En satsning som det blir synnerligen intressant att följa. Och att det finns parter/organisationer som törs ikläda sig ledartröjan. I det här fallet Gävle Energi. Liksom att samma företag är klimatsmarta och nyttjar överskottsenergin i Billerud Korsnäs anläggning i sitt eget fjärrvärmenät. Miljötänk och ekonomitänk i ett och samma paket. 

Hemskheter som rullas upp. Danske kändisen Peter Madsen inför domstol. Och hans övergrepp mot svenske journalisten möter dagens ljus. Undran; Hur kan det snurra till så infernaliskt i en människas hjärna.

"Trumps uttåg från Parisavtalet är bara ett annat hemskt exempel på dåligt beslutsfattande baserat på alternativa fakta. Låt oss stå upp, agera på fakta och fortsätta att arbeta tillsammans som ett globalt samhälle för att göra vår planet bra igen"  / Gunhild Stordalen som vågar prata ut. Blir intressant lyssna till henne på Foodtech mässan i Örebro.

Tog min kartong under armen. Och så vandrade jag över med den. Till det temporära kontorsutrymmet. Blir trångt. Jättetrångt för en person – för två mer trångt än intimt. Verkligen inpackade – men det finns säkert en mening med det också.  Möbleringen kanske inskränker sig till någon form av campingbord – på sin höjd.
Lång afton. Men vilket gäng!! Alla möjligheter arbeta nära med. Alla utstrålar kraftkällor. Bara väntar på att organiseras, ta regi. Flera ledare – och nu testas ledarskapet. Går inte avvakta. Kan bli antal intressanta månader. Fyllda med möjligheter. Inkluderas med att sätta upp tydligt röstmål.

Mindre betydelsefullt missa Brynäs näst sista match i själva seriespelet. Men vilken femetta. Återigen i baken. Radas upp förlustmatcher. Blir en tuff play in omgång. Dessutom mot motståndare som har flera hemma matcher. Säkerhet – laget ger väldigt höga odds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar