lördag 17 mars 2018

Men sedan


Super Bowl Day. Den som kommer i Sverige mars månad, varje år. Och i år, just idag den syttende mars. Platsen återigen erövrad till Studenternas Uppsala. För at samla så många, och lördag. Bandyportföljens högtidsdag.

Stora förhoppningar. Hann aldrig med och se när Skutskär dam skulle spela final mot AIK. Klart jag höll starkt på utmanarna från norra Uppland. Trots att Linda stod i buren för stockholmsgänget. När beskedet landade in kändes det positivt som bara den. 3-2 till Johannas eget lag. Grön seger – som det ska vara.

Laddade på från Gävle mot Uppsala. Fick et kraftigt stenskott direkt på rutan. Undrar om Tomas kan rädda den på måndag? Kände mig ytterst segerviss. Även när vi yrade omkring runt arenan för att hitta in på rätt plats. Men sedan – så avvaktande! Avvaktande. Och så släppte det för hälsingarna. Ganska svårt förklara bort en förlust på 0-4, där Edsbyn t o m missade en straff. Rena haveriet. Haverikommissionen inkallad! 18.140 åskådare i den 112:e SM finalen. Naturligtvis riktar jag et stort grattis till Hans Jonsson. Möjligen han som låg bakom taktiken? Säck, styra ut, hålla ihop – och snabba omställningar. Åtminstone i andra halvlek. I första var det likartade säckuppställningar. Glad i alla fall att jag körde. Ger en mycket mer vaken möjlighet under söndagen också.  

Orkade inte vara kvar de sista minuterna. Bakvägen ut och snabba steg till bilen. Positivt möte på arenan i alla fall. Kunde lägga fast ett möte i avsikt att avslöja en fejkbakgrund. Fortsättning följer. Redan till veckan.

Reflektion på timmarna i Hotell Winn. Nödvändiga. Möjligen tar vi till oss budskapet olika. För budskap var det sannerligen. Trots olika förutsättningar. Märktes också i föreläsarnas plattformar. Blir en något annan orientering när kartan inte stämmer. När utgångsläget är annorlunda. Livet är annorlunda, men tydligen så svårt förstå. Identifiera fiender när uppdraget istället borde vara att föra samtal! Samma lag men olika uppfattningar om uppdragen. Samtal tack! Men det har ju inte alla tid med. Märktes också under den här vistelsen. Blev ytterligare nya skurar av tror-jag-säkert visdomen.

Youtube har spridit nazistiskt propagandamaterial, till och med där det finns fällande domar för hets mot folkgrupp eller misshandel. Sanningssägare för så många. Källkritik – aldrig! Luckrar så effektivt upp alla demokratiska spelregler. Och vi tittar bara på.

Något svårt förstå. Nervgiftattacken i England skulle ha kommit från – Sverige. Påstås från rysk sida. Uppenbarligen är Kamrat Putin mycket trängd.  

Så kom beskedet. Kanske inte förutsägbart just nu. Elitsatsningen upphör för såväl Emil som för Anna. Kroppar och psyken som spänts så hårt under så många år. Mycken framgång men också dessa skador som förföljt dem. Nu borde de få förtroendet kliva in i svenska skidors elitsatsning. Som de mest kompetenta ledarna. Även i dessa uppdrag har de massor att leverera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar