söndag 11 mars 2018

SM Guld - snart i alla fall


Upptäckt – åter igen. Fungerar inte med gammal färg. När den står några år har den en viss förmåga att inte fungera – när jag väl vill bruka det som finns kvar i stora burken. Definitivt inte för att måla ett tak med. Det positiva – behöver inte vänta så länge på att vänta och se färg torka. Behöver inte tappa tålamodet.

Klassiskt lopp. Det där norska nationaldagsfirandet som kanske i första hand inte är den 17:e maj utan mer när det dukas fram för Holmenkollen. Och givetvis den längsta distansen för damerna, 30 km. Idag en mycket intressant TV sändning. Som egentligen färgades starkt av Charlotte Kalla och Jessica Diggens. På norska hemmaplanen. Men där jakten sattes igång så enormt av grande old lady Maret Björgen. Och sedan var det Björgen för sjunde gången först i det här loppet. Med hur mycket astmamedicin, det förtäljer inte historien.

Hann med en förmiddagspromenad i alla fall. Tryckte på så gott jag kunde med stavarna. Känner att det är ett gott avstånd fram till något som kan kallas acceptabel kondition. Att luta mig bakåt framför TV apparaten och kanske mumsa på choklad eller andra godsaker – det ger knappast någon konditionspåfyllning.

Eftermiddag. Tid för att flera grattar mamma till hennes 96:e år. Hissen fungerade dock inte så det fick bli på hennes rum. Och på något sätt måste det ju fungera också. Lite knepigt dock, att hissen inte lagades fast den varit trasig flera dagar. Tänk om det hänt något så byggnaden måste utrymmas. Med så många rullstolar och många personer i övrigt som har svårt röra sig.

Annars speciell dag på annat sätt också. Sista matchen av fem för att skaka fram de där lagen till SM finalen i bandy. Hammarby som gäster där de mönstrade ett lag med stora meriter mot hemmalaget Sandviken med kända stjärnor men också med så många juniorer. Festlig inramning. 3.768 personer, rekord för säsongen. Ändå hördes mest de kanske 100 Bajen fansen. Oavgjort och en förlängnng efter modell golden goal. Och så kom det, hemmalagets tionde hörna. Alla andra missade med eftertryck. Nu den här i nätmaskorna – också med eftertryck. Kändes hela tiden om at jag lagt tiden på helt rätt match! Och tillsammans med Lena och Anders Markström så blev det en dubbelt glädjerik eftermiddag. Nu riktas blickarna mot Uppsala och Studenternas. Men först kommande lördag.  

Då väntas ett äkta Gävleborgs derby. På andra sidan kommer Edsbyn ställa upp. Som också tog sin finalplats i en avgörande femte fight. Grattis byn – fast i finalen väntar stålmän. Och då vet man att det egentligen kanske vore bäst med att kasta in handduken redan nu, lämna walk over!

På damsidan jättestora grattis till Skutskär. Slog bort Västerås SK idag och kommer i finalen ställas mot Solnas eget AIK. AIK med pantern Linda Odén i målet. Men det kommer ändå inte räcka. Go for it Skutskär.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar