fredag 30 mars 2018

Grattis Anna


Fortsättning följer. Riktigt kalla nätter, 13 minusgrader, och härligt fina soldränkta dagar. Ändå inte så gassande att det biter fullt ut på snöhögarna. Rapporten från Nils-Olov i Malmö; Resan gick bra, fina vägar, men snö i Skåneland. Säkert några grader varmare än här uppe. Men de väntar på än mera snöfall! Ur led är tiden. Och med den geografin. Högtrycket runt Grönland, som trycker jetströmmen mer söderut, ser till att våren blir väldigt sen.

Annorlunda ledig morgon. Trots det ytterst lilla skrivna i morgontidningen så kändes det tomt när inget låg i brevlådan. Fick kompensera mig med de möjligheter som ryms i datorn. Kändes som en mellandag. 

Förmiddagsbesök. Carl-Henrik och Elin ut för att måla en del brädor. Kan ju vara smart måla de aktuella brädorna innan häng- och stuprännorna ska upp. Men de hann inte alls med alla. Grundas och sedan målas ytterligare två gånger med aktuell färgsättning. Fyra sidor till och med. Fortsättning övriga påskdagar förmodar jag. Med också en hel del färg på sig själv. 

Provade själv. Målade taket i Nils-Olovs gamla rum. Blev lite olika nyanser. Eller vad det nu kan kallas när det inte flöt ihop så där riktigt som jag hade hoppats. Flammigt. En helt speciell känsla, annorlunda fylla med den oljeluktande färgen.

Mycket hockey. Började redan tidig eftermiddag. Madde Östling uppe i Luleå med sitt Linköping för finalspelet i SDHL. Förlust på hemmaplan vändes nu till vinst med det där enda målet. Sekunder före full tid. Tredje och avgörande fighten i morgon i norrbottnisk huvudstad.

Annars var det mycket Anna Hed i tankarna. Fantastisk trevlig – och kunnig – kommunstyrelse-ordförande. Som möjligen blivit nagelbitare i sin förhoppning om att få ha Mora IK kvar i SHL eliten. Avgörs ju nu med sju matcher vs ärkerivalen Leksand. Det är inte enbart Dalarna som kokar. Hockeyintresset är extremt stort. Och 2-0 gjorde det inte sämre. 2-1 i matcher i serie om 7.

Tar tid det där. Gå igenom varje enskild dag som jag gjort under år 2017. Alltid samma sak i deklarationstider. Hinner inte med allt idag. Men bättre något än assint. Har ju kommit igång i varje fall.

Trivs med påsken gör säkert Sixten. Har inte fått varit mycket utekatt. Men dosen ökar hela tiden. Och sådana här dagar när det är bemannat i huset hela tiden får han också god tillgång till sina naturupplevelser. Och med skaren i snön så kan han kaxigt vandra omkring högt över gräsmattornas naturliga höjdsättning. Katta har hyfsad kontroll på yrvädret.

Idag började den. Konstrundan. Årligt återkommande och till och från något som jag själv besöker. Biltrafiken runt Strandbaden visade med sin tydlighet att där finns också konstnärer som drar blickarna till sig. Får väl se om det brinner till för mig själv någon av de kommande dagarna. Vet i varje fall vilka lokaler som det gäller.

Fort gick det tidigare under dygnet. Bilist som smet från polisen i norra Uppland. Jagade iväg med släckta lyktor och i hastigheter över 200 km/timmen. Fordrades spikmatta för att stoppa flykten.

Snart randas seriestart i fotbollen. Intresset stegras på olika sätt. Hemsidorna ett högst naturligt inslag där bilder och texter flödar fram. I alla lag, alla föreningar – utom då hos en helt speciell som istället verkar vilja mörka precis allt. Ett högst annorlunda tänk! Eller inget alls? I alla fall väldigt amatör-mässigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar