torsdag 22 mars 2018

Utveckling med eller utan innehåll


Raka rör och rock´n roll. Det som behövs för att skaka om. Utannonserad som en lång debatt. Som skulle komma med idéer, förslag, nytänk. Det som ska kunna bidra till att bygga på utvecklingen i hela vårt län. Någon annan måste bedöma vad den bidrog till. Vad som presterades på regionfullmäktige. De allra flesta – men en person arbetar hårt med at behålla sin roll – som självutnämnd pessimistkonsult.

Penseln var bred. Ritades övergripande. Till och med; Härligt att vi äntligen får prata regional utveckling. Frågan är väl snarast vad som hindrar det – varje gång? Absolut inget annat än den egna inställningen.

Provade ta upp frågorna kring ledarskapet och dess betydelse, hur det påverkar möjligheten få fart i medarbetarnas engagemang. Att tända lågorna, inte släcka desamma. Provade ta upp frågorna kring entreprenörskap i givetvis såväl det privata näringslivet som i all offentlig verksamhet. Lade med mina sex olika råd. Hoppades få en replik i halsen - men absolut intet.

Nyheten som flera presenterade är att det går mycket bra, finns ingen avmattning i ekonomin. Har tydligen inte alls tagit del av SKLs cirkulär som tydliggör att vi passerat högkonjunkturen, att skattekraften minskar så pass at det kommer delas ut 3 miljarder mindre till kommunerna. Liksom att det mycket väl kan handla om att vi dras in i ett handelskrig. Men de bilderna var helt okända i Baldurssalen. Går väl påminna senare. Fast det leder ju ingenstans – det heller. Annan ledande person. Absolut motståndare till alla former av tillväxt. Även med hållbarhet framför. Dessutom ledande i utvecklingsarbetet med fullt mandat!

Dunkade vidare hela dagen lång. Konstant i talarstolen – en och samma person. Skulle kunna sysselsätta många fullmäktigearenor, helt själv. Enkla sanningar – eller faktiskt inga alls. Därmed så omöjligt resonera sig igenom eller bemöta. Många s k klokheter densamma presterade; ”Bara anställa, bara bygga ut, bara fixa enkelrum, bara bygga motorväg”. Mycket bara där, svårt ta densamma på allvar. Fast det är mycket möjligt ambitionen det också – att inte vilja bli tagen på allvar!  

Vinkade av med stort grattis. Nu närde drar iväg mot the Big Apple. Också en plats att fira sin 60 års dag på. Liksom det andra jubileet. Så länge sedan – som jag själv var där i New York. Då aderton dagar. Mitt i den absolut varmaste tiden av året. Minnena sitter kvar där på näthinnan, liksom året 1989.

Hot av den värsta Trump sorten. Bidrar till att Dow Jones sjunker. Precis som förväntat – när det hotas med handelskrig. Mycket snurrar vidare i den skallen under lösperuken. Fylld av Tweet-inlägg.

Andra inlägg som kan förändra världen. Den sanning som presenteras över Facebook, eller som avslöjar svagheter genom just Facebook. Och det företag som mycket möjligt plockade ihop upplysningar om så många användare och sedan försörjde fejk presidentkandidatens hov med uppgifter.

Hade väl inte speciellt stora förhoppningar. Mot en dylik dyr laguppställning som fick operera på hemma plan – mot ett ytterst skadedrabbat motståndarlag. Blev en klar förlust på utflykten till Kal Oskars hemlän. Men i övermorgon kanske det i alla fall finns någon, några ytterligare spelare att räkna in. Och då! Hoppet är det sista som överger en sann Brynäsare. Blir en intressant, intensiv, spännande, möjliggörande lördagseftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar