fredag 23 mars 2018

Samhällsrummet


Political Corner. Bara smaka på ordet. Givetvis upplägget i den kommun där världen alltid är närvarande. Political Corner där samhällsdebatten alltid är närvarande. Det här kommer bli dunderkul och borga för dundersuccé. Det negativa är att alla inte blir med. Men det är såklart ett eget val. Har verkligen försökt inkludera. Men det passar tydligen inte. Idag till viss del möblerat. Fullt tydligt hur det kan utvecklas. Det blir tre veckors rock´n roll.

Oerhört värdefullt. Delaktig i tänket hos så många bussbolag. Förstår än mer deras förundran. Delar den till hundra procent. Förstår att när personer med egna subjektiva intressen kliver in så skapar de mer frågor än tydlighet. Ändå ställs inte de avgörande och kritiskt formulerade frågorna! Okunskap, kompetensbrist, inte bry sig, duperade. Än mer ord att fundera på. Klart jag gräver vidare.

Kul få förtroendet. Avtacka från vår sida. Nu när Kso Gävle avgår och byter ut till andra uppdrag i livets resa. Stolt få ha med mig regionens företrädare. Blev en del intressanta samtal runt bordet jag hamnade vid. Intressanta och värdefulla. Det vi kan göra tillsammans, borde göras tillsammans, tedde sig än mer tydliga. Behövs givetvis brobyggare, samsyn och ledarskap. Här också.

Hann inte med få koll på bygget innan mörkret drev in. Tassade runt i mörkret och så att det fanns brädor inlagda i garaget som väntade på att smekas in med passande färgsättning. Och det borde göras omedelbart. Onödigt lägga in pausar emellan när det uppenbara borde hanteras. Genast.

Fredagkväll. Let´s Dance. Ståtligt – från vissa – andra bara med ändå. För egen del – ingen dans i mannaminne. Skulle vilja bestämma - men det tror jag säkert. Någon gång, längre fram.

Dags igen. Försök föra in rädsla i vårt väst europeiska samhälle. Terrorist som inte tvekar sprida död och förintelse drar fram i södra Frankrike. Nedskjuten själv och hoppas på någon form av martyrskap. Borde istället handla om förakt. När vi skräms då har den sjuka organisationen lyckats med sin ambition att skapa ett vi mot dom.

Solen tar hårt på snömängderna. Märks mest på vägarna, rena dagtid men kan frysa på nattetid. Och kraftiga vattenmassor där dagvattenbrunnarna inte kan svälja mängderna. Och så lär det vara under lång tid.

Cambridge Analytica, namnet som är synonymt kring hur unket Facebook användandet kan utveckla sig. Den gamla journalistiken som bespottades var i alla fall en ambition kring ett juste granskande av samhället med sina funktioner och huvudrollsinnehavare.  Dagens falskspeleri och strategiska hållning är sämre än unken luft.

När man till slut köpt stora delar av den sverigedemokratiska världsbilden, problembeskrivningen och lösningspaketet, vore det inte enklast att börja samarbeta med partiet också? Känd kolumnist spekulerar.

Zlatan i Los Angeles. Money talks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar