tisdag 27 mars 2018

Hockey utan nerver


Definitivt inte dra i långbänk. Utan istället investera i precis alla möbler. Det som Elias Lindholm nu gör och går in med nödvändigt investeringskapital för att rädda välkända Lindholms Möbler. Framtiden får väl visa om det var en god investering eller blott ett bevis på att blodet är tjockare än vattnet.  

Läser in en debattartikel. Vrider och vänder på hälso- sjukvården som ett problemområde. Och försöker i allt bygga upp en anklagande profil. Men blir mycket inkonsekvent i resonemanget framåt. Fast möjligen ska det inte handla om kritiskt granskande ögon. Utan blott höra ekot ljuda.

Vikten av att ha en tro. En tro att bygga livet utifrån. Kan ju vara det som bidrar till att en ort i länet har klart lägre sjukskrivningstal än övriga. För egentligen ska en inlandskommun, utifrån sitt geografiska läge, ha sämre sjukskrivningstal. Känsla av sammanhang.

God kontroll på ekonomin. Även fast nedre raden signalerar rött. Prognostiserat så går det ju redovisa siffror som är trovärdiga. Och som därmed säger något om verkligheten.

Härligt gäng tillhöra. Men stadgar är definitivt till för att följa. Så mitt-i-dagen-mötet blev det näst sista. Mycket engagerande och framgångsrika projekt/satsningar som passerar revy. Och onekligen också antal som borde plockas upp geografiskt. Teknikbuss, vårdbuss, framtidsbuss. Olika sätt stimulera ungdomar studera för yrkesmässig kompetens. Hitta det engagemang som är bäst för såväl individen som samhället. Gott få träffa huvudmän som även de prioriterar mötet och bidrar med funderingar och gott humör. Precis som det borde vara - alltid  

Uselt. Sälja sig hämningslöst till ett spelbolag. Med Zlatans inkomster borde han förhålla sig till något bättre. Nu krackelerar varumärket sönder totalt.

Intressant afton. Stiftets närvaro som hjälpte oss i en form av analys vad vi behöver utbildning inom. Deras representant hade mycket positivt med sig i bagaget. Kunde ha fått vara med och vidga sina intryck mera. Förmågan att bidra.   

Nerverna helt bortlagda. Nu när Brynäs Hockey inte längre är kvar i fighten om SM bucklan. Färjestad och Malmö, kvällens segrare. Oväntade lag. Fortsättning följer. Medan Timrås chanser till comeback i elitserien blir allt mer fjärran. Honken ser ut att ha stängt den vägen helt och hållet.

Vargar kan ha missats då det finns vandrings vargar som är svårare att fånga upp. Ändå visar spillningsinventeringen på 60 individer i vårt län. Vilket är en alldeles för låg nivå. Påståendet kommer säkert - från en mycket, mycket avgränsad grupp.

Välkommen tillbaka. Engagemanget från Pekka Alcéns sida kommer fylla upp hockeyhallen i Sandviken igen. Mest med fokus på damlaget. Men också kommer han fylla upp en högkvalitativ målvaktsskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar