onsdag 28 februari 2018

Lagring av energi, naturligtvis


Snurrar på ordentligt – och mera planeras. Vindkraftsintensiva Gävleborg som har 185 vindkraftsverk i drift. Men där det finns konkreta planer för fler. Ytterligare hela 530 stycken! Och ändå finns tydligen inte Svea Vind Offshore snurrar med. De havsbaserade tingestarna. Som hand i handsken. Projektet att gå vidare med lagring av energi. Kan näppeligen finnas något mer nationellt intressant. Och givetvis finns sätet för dylikt just här!

Givetvis ska det hängas på med sol. Och i vederbörlig ordning lagring även av den energikällan. Finns definitivt inget annat att lagra i än i vätgas. I det fallet kanske man kan diskutera runt test bäddar. Men kring vätgas som drivmedel och kalla det testbädd – betydligt mer oförståeligt. Till och med ytterligheten av korkat.

Tidig morgonresa. Borlänge anropar. Hyfsat före. Annars hade jag nog avstått. Respekt för väglaget. Kanske än mer än respekt. Feghet till och med. Höll hårt i ratten de gånger jag kände mig föranlåten köra förbi diverse långtradare.

Intresseföreningen Bergslaget. Kunde konstatera att Intresseföreningen får alltmer förfrågningar om att ingå i strategiska utvecklingsområden. På nationell nivå. En position man inte bara får, utan något man arbetat sig till. Antal speciella områden för tillfället. Bland annat från departementsnivå. Tur är en sak, framgång efter hårt arbete – det förtjänar man.   

Trafikrapporter kommer alltefter. Tydligen svårare väder söderut. Inte minst runt Stockholm. Det allra mest handlar tydligen om plåtskador. Nog så allvarligt. Men när kroppsskador uppkommer känns det än svårare. Just i snörök är det inte mycket att vingla på. Hålla avstånd till någon man över huvud taget inte alls ens ser. Svårt.

I närområdet är det som vanligt. Smällarna strax norr om Gävle. Listan torde vara oändligt lång redan nu. Som att det gått troll i vägbanan, på ett högst märkligt ställe. Skarvbereget – tillhåll för ondskefulla troll. Men ingen frontalkrock. Svårt på de där 1+2 vägarna. Frontalkrock däremot som anmäldes uppe i Medskogssjön.

Fungerar ganska bra för mamma. Idag formligen matades hon med ostbågar, vindruvor och glass. Men så var också Olle på plats. Han biträder mycket genom att blott vara där. Märker att hon lever upp när han – eller annan ungdom är närvarande. Klart jag hoppas flera skulle kunna visa sig. Men om de ser det som besvärligt så ska de givetvis undvika lägga tid just där.

Körde min motionsrunda under kvällen igen. Snöskottningen som blivit mer än en vana. Trycker upp det högt i höjden. Med risk för snöras.

Spännande var det onekligen. Första semifinalen på vägen mot Studenternas. Och ganska väntade resultat. Hammarby på Göranssonska. Jämnt var det när Bajen kvittera till 2-2 så långt in i fighten. Men sedan visade stålmännen styrka och tågade fram till klara 5-2. Bäst av fem, nu är första delen avklarad. Uppe i Byn visade gästande Villa att de vill aspirera att möta Saik i finalspelet.

Äntligen. Dags för en välbehövlig Brynäsvinst. När laget gästade Stockholms Stolthet, Djurgår´n. Kämpainsats En för alla, alla för en. Back to back match blir det inte men Frölunda på Gavlerinken redan i morgon. .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar