tisdag 20 mars 2018

Infrastruktur - på riktigt


Dagen jag inte ångrar. Infrastruktur, transporter, drivmedel – framtidsstrategier. Och oftast är det ju så. Att det är enklare orientera om man har en tydlig uppfattning om hur omvärlden fungerar, hur kartan ser ut. Då måste man också våga kliva in och bli en spelare. Helt enkelt ta plats.

Lena Erixon var återigen mycket tydlig med att infrastrukturplanen är en mycket kvalificerad nedrustning av vägnätet. Verifierade åter att där finns ambitioner lägga över delar av vägnätet till ansvar för vägföreningar. Känner sig väl föranledd att fullfölja regeringens planer på att klyva landet ännu mera. Trots att statsministern var tydlig med att landsbygden var bra att ha för storstadsborna att åka ut i. Det som han var så tydlig med i sitt statsmannamässiga framträdande.

Frågorna kom även in i energieffektivitet. Sådant som vi även borde sätta oss in i lokalt som regionalt. Eller naturligtvis för länge sedan. Då hade saker och ting hanterats annorlunda. I flera olika organisationer.

Uppdatering över prisbilden på vätgasbussar. Tackar och tar emot. Tydligt vilket pris som gäller inom vätgasklustret. Och jämför det med att handla själv. Oerhörda skillnader. Och jag som trodde att vi måste hantera skattebetalarnas pengar med ansvar! Ekvation? Två för fem, eller fem för två.

Hann få genomgång av cykelstrategi. Fast i annan region. Torde vara självklart få ut mesta möjliga meter. Troligen självklart – för de flesta. Eller i annat fall följa sin egen framtagna cykelstrategi. Men inte så heller! Slutspelstid – men spel under täcket!

Hade helt andra planer. Som jag förhoppningsvis också skulle kunna effektuera. Men allt handlar ju om förändring. Som klimatet. Och med andra förutsättningar så blev det också en annorlunda afton. Fylldes på med väghyvel. Och då blir det ju en sådan där hård sträng. Bara besluta sig för om den ska bort eller om det är en yta köra fast och sedan hoppas på vårsolen. Tog bort den, kändes mest som en fråga att tillfredsställa sig själv. Lika bra plocka bort den likartade hos Carl-Henrik & Elin.

Passade också på att kolla in såväl huset som garaget. Två byggnader som redan tronar upp sig ordentligt. Men det mesta av taket är inte pålagt, ännu. Tidsperspektivet i övrigt har jag inte alls någon uppfattning om. Säkerligen en hel massa eget arbete.

Tufft är det knappast. Men sjukt idiotiskt. Knivskärning i Gävle. Oavsett bakgrund så är det högst kriminellt och så ofattbart. Och så nära – Gävle.

Festen i Skutskär så härligt läsa om. Guldbyn som kom från ingenstans till allt. Och redan börjat trimma truppen till nästa år. Så det kan komma mera.

Damsidan. Uppryckning krävs och kanske det är något som kan fixas hos nytillsatta haverikommissionen. Brynäs IF borde ha någon form av seriös satsning på damsidan också.

Överraskning. Ordet räcker inte till. Ett väldigt skadedrabbat Brynäs slogs i underläget. Och välte omkull seriesuveränen Växjö med uddamålet. Men fick gå oerhört hårt på det lilla material som fanns tillräckligt. Ett minne från matcherna mot Luleå som gav fem till sex hjärnskakningar. Tillfälligt? Eller en form av Luleås sätt att spela hockey? Skönt dock att just norrbottningarna förpassats ut till intet. Ikväll är det bara att fira. Och vara tacksam för förändringens kväll.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar