tisdag 6 mars 2018

Sportslig bankrutt afton


Mars månad. Då våren brukar titta fram. Men inte nu, kanske april kommer göra skillnad. Men framme vid den ödesmättade månaden som handlar om mycket kring SM slutspel. Ishockey, bandy, innebandy. Säkert också andra vinteridrotter som har den säsongklimaxen.

Klart jag är imponerad. Hur antal idealister plockat fram dessa underlag. Kommunal angelägenhet brukar vanligtvis lyftas ut till professionell hantering av egna tjänstemän. Nu istället av förenings-anknutna personer som satsar sig själva och sin tid mot ett tydligt uppsatt mål. Klart konceptet ska utsättas för kritiskt granskande frågor. Allt för att visa om projektet är hållfast.

Ambitiöst. Onekligen. 30 timmar i veckan som inte var tillräckligt. Så sa förra ordföranden i Gefle IF fotboll. Och hans ersättare, hon ställer med fullt engagemang upp för omval. Inte rädd för utmaningar och det sällsamt svåra uppdraget. Det är liksom inget uppåtstigande skepp som hon rattar. Utan istället ett ekipage som möjligen kan kraschlanda.  

Kraschlandat verkar definitivt Saik bandy ha gjort. Återigen ikväll dunderbra öppning och målutdelning – men sedan, rena mörkret. Nu måste det fixas en vinst på Zinkensdamms skridskobana. För att få till den där femte och avgörande matchen. Känns närmast otroligt att spela bort SM bucklan ett år när laguppställningen är så stark. Fast klart, där finns antal ungdomar som knappast fått chansen i andra topplag. 3-7 efter ledning med 2-0. Närmast förnedrande. Men klart att fredagen ligger där öppen för att utjämna. Större under har faktiskt skett.  

Utför går det också med rutschbanorna på Äventyrsbadet. Eller egentligen inte. Går inte åka i dem efter allt det där med upphandling och överklaganden. Har inte levererats – eller rent av ens börjat produceras. En följetong modell längre.

Lång följetong eller inte. Känns just nu som en kort sorti. Tränarskap Sjödin, först fortsatt negativt. Sedan jättestarkt. Och nu sedan en längre tid, allt mörkare. Är klara för Play In. Men det gäller ha något positivt med sig in dit. Och egentligen spel nu om motståndare. Just nu är rullgardinen ordentligt neddragen. Ikväll ledning med två mål och därefter sex baljor i baken. Kan bli en mycket kort säsong. Fast kostar gärna på mig ett grattis i riktning Anna Hed.  

Äntligen hemma. Eller faktiskt just nu väldigt mycket borta. Martin Timell har under längre tid schavotterats rejält och nu framme vid domstolsförhandlingar. Oavsett dom så är Timell dömd. Och kommer aldrig kunna tvätta av sig den här stämpeln. Tänk hur fort det går att komma från att vara gillad till starkt ogillad. Rent rättsligt avgörs domen av vilka nämndemän som fått förtroende från sina uppdragsgivare att skita rättvisa.

Förtroende. Det som så mycket bygger på. Faktiskt det mesta. En länsövergripande enkät ger ett dystert besked. Förtroendet till sjukvården är inte hög. Faktiskt näst sämst i jämförelse med landet. En utmaning fatta tag i.

Kvällens presskonferens direktsänt från Vita Huset mellan Mr Trump och Minister Löfven följdes med stort intresse world wide. Om Löfven klarade av att sätta tryck på Mr Trump kring proklamerat handelskrig. Dock verkar samtalet mer handla om övergripande världsfred. Analyserna lär bli många.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar