fredag 16 mars 2018

Det tror jag säkert


Så enkelt, så självklart. Borde det vara. Men långt ifrån enkelt, inte ens självklart. Dagens tema Helt Enkelt och alla inlägg som producerades var det svårt, till och med omöjligt ha andra åsikter kring. Och onekligen gavs det pusselbitar som vi själva måste inse är värda processa vidare. Det är i samtalen, utan att barrikera oss i olika skyddszoner, som alltid är framgångsfaktorerna.

Oftast måste man veta vad man vill. Vart man vill gå, vad man vill uppnå. Går aldrig luta sig bakåt och lägga allt som sker i famnen på Ödet. Inte mycket konkret i att dölja sig bakom en plan som bygger på ”Tror jag säkert”. Då borde det vara bättre tydligt framföra. Vill inte, tror inte, tar inga initiativ, vill inte bestämma. Istället ha en inriktning av att bra-att-ha-om-någonting-som-vare-sig-är-planerat-eller-troligt-ändå-händer. Handlingskraft av modell noll komma noll. Klarspråk är det uppenbart omöjligt tillämpa.

God vecka ändå. Höjdaraktiviteten varit Foodtech mässan. Visdomsorden från Stordalen viktigt föra ut i tydlig kontext. Måste vara viktigt göra förändring så att alla är med. Så att där tydliggörs ett mervärde. Inte driva samhället framåt med förbud, begränsningar, skatter eller andra pålagor. Klart jag retar upp mig på att det finns ett visst parti som vill begränsa ytterligare för människor att bo och verka på landsbygd. En maskros som behöver dras upp ur jorden med rötter och allt.   

Förenkla Helt Enkelt. Rakt på. Samtal, servicegrad. Förstå betydelsen av entreprenörskap. Såväl i företag som i offentlig verksamhet. Går inte gömma sig bakom mallar och myndighetsutövning. Det som så radikalt motverkar samhällsutveckling.

Så drogs dt igång. Finalspelandet på Studenternas. Och redan underfredagen så plockades det hem ett guld. Direkt ned i fickan, runt halsen på Sandvikens flickor -17. Grattar gärna och tackar för att de visat vägen för herrarna till lördag eftermiddag.

Konkret, tydlig. Gäller även i politiskasammanhang. Mycket ta till sig från eftermiddagens och morgondagens övningar med Bosse. Men vissa inslag skulle jag gärna vilja ifrågasätta. Stor skillnad på at vara profilerad och se sig själv som et spetsigt oppositionsparti mot at vara pragmatisk och inse att påverkan i reella termer sker i majoritetsställning. Går aldrig få till förtroende och långsiktighet med enbart snömos. Någon kommer för eller senare syna korten.

Största höjdpunkten missade jag till stora delar. Brynäs Hockey som avslöjade att laget är klart bättre än hockeylaget från Luleå. Och gjorde det naturligtvis uppe i rödaste Norrbotten. Laget före jaget. Gapa och skälla, spela på domarna – nej, räckte inte med Bulans tappra insatser att försöka vinna på klagomuren.  

Stod där fastnaglad på Harrys Restaurang. Höll tummarna, försökte behålla nerverna under kavajen. Cool utåt. Inåt som ett vibrerande höstlöv. Räknade med välbehag in Brynäs målen – men så plötsligt bjöds Luleå Hockey in igen. Och det blev en ytterst nervig avslutning. 2-4 vid full tid betyder att hockeysäsongen fortsätter på Gavlerinken. Men närmast i Växjö på söndag. Den fighten tänker jag inte missa!!! Höginkomstlaget Växjö går det säkert sänka med en god arbetsinsats. Och hålla sig till game planning.  

Slår ihop ögonen på Winn och tänker redan på att Winna vidare i morgon på Studenternas. Avsätter sen eftermiddagstid för att trösta Hans Jonsson. Får väl ta med mig antal näsdukar för att klara trösta de många som kostat på sig resan från Ovanåker.  

Det tror jag säkert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar