lördag 24 mars 2018

Hopp Swiss


Kan vara bra att sätta fokus direkt. Som i den här veckan. Ett längre tal så plockas en mening ut ur sitt sammanhang och så börjar det ösas på ibland annat facebook mediet. Till och med framstående personer, i alla fall politiskt framstående. Verkar som det laddas för den skitigaste valrörelsen någonsin. Undrar om något parti istället lägger fokus på vad man själva vill! Skitsnack borde torkas upp med avsett papper och sedan spolas ned i toalettstolen.

Kändes gott att ha fått ihop det där utkastet till tyckande översiktsplanen som sedan ska roteras runt under veckan. Blev et såväl brett som djupt dokument. Såväl övergripande som i detaljer. Som det blir när många inbjuds delta med sina egna åsikter. Synnerligen demokratiskt arbetssätt. När man verkligen vill Framåt. Smyger fram upplägget med närtrafik, anropsstyrd trafik a la Arboga. Tycker det intressant. Men tydligen stämplat som en besser wisser åsikt.

Charmig tjej, dryga 2 år som landade på besök direkt från Schweiz. Rena charmtrollet. Och märkligt att hon pratar svenska också, så oerhört bra svenska till och med. Måste tillskrivas hennes mamma helt och hållet. En sådan där liten variant som gärna skulle få stannat – hur länge som helst.  

Fick i varje fall följa med och gunga. Liksom följa med och åka rutschbana. Kändes som ett stort förtroende. Bygger gärna vidare på det fram emot sommaren.

Var det sista föreställning på Gavlerinken för årets säsong. Nu när Brynäs ledningen med 1-0, 2-1, 3-2 bröts ned till ett slutresultat på 3-5. Nu räcker det med en Växjö vinst i Vida Arena för smålänningarna. Och aldrig, aldrig kommer de skadade spelarna åter. Nu blir avslöjandet tydligt – en allt för tunn trupp på isen. Nu väntar en lång silly season.  

– Det är väl just det att det kommer bli en jäkla härlig inramning på alla matcher, det är bara 45 minuter härifrån. Det skiljer en vattenpöl mellan oss. Det är att försöka bygga upp känslor. Publik kommer hjälpa till, jag kommer inte behöva vara någon form av hejarklacksledare i omklädningsrummet utan det kommer nog alla känna av ändå. Jon Knuts kommentar sedan det blivit klart att det är hans Leksand som ska möta Mora i en serie matcher om plats till nästa säsongs SHL spel. Det stora dala-slaget. Ingen fred i sikte.

"March for our lives". Mobilisering i Washington med hundratusentals människor som demonstrerar mot alla dessa skjutningar som äger rum i amerikanska skolor. Och därmed torde demonstrationerna också vända sig mot skämtfiguren från Walt Disney, eller vilken som skapat president Trump.

Tror-jag-säkert-uttrycket står fast i sin outgrundlighet. I morgon vankas besök från Carl-Henrik & Elin, Bo Mässan, hälsa på mamma och möjligen bastu vid Storsjöns kant. Innan nya veckan rullas in med sina möjligheter och utmaningar. Påsken närmar sig med kycklingfart.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar