onsdag 14 mars 2018

Väntans tider, Brynäs mål på fredag


En höjdardag. Trots att den började redan 04.30. Naturligtvis tog jag tillfället i akt när jag fick biljett på Foodtech mässan i Örebro. En fantastisk dag att ta del av matens betydelse och hur det självklara egentligen kan matchas. Inget att vänta på. Finns en hel del att göra. Inte minst från just offentligas sida.

Sådan enkel ekvation när vi pratar hållbarhet och inse at maten, produktionen påverkar miljön mer än något annat. Om vi ser till helheten. Och då går det inte möta den insikten med kikarsiktet på ökad produktion. Ger konsekvenser.  

Förelåg också redogörelse om hur vi svenskar tycker, vad som avgör våra inköp. Glädjande att 91% lyfter fram förtroendet för svensk producerat. Och 59% detta med närproducerat. Klart före de 44% som ser ekologiskt som viktigt. När maten gör skillnad så finns det möjligheter för hela vår planet. Gäller handla nu – springa i planetens riktning nu – knyta skorna får vi göra senare.

Gunnel Stordalen visade kraft och engagemang och var tydligt för alla att om världen ska räddas så måste det vara attraktivt för alla. Avgörande handlar om såväl Maten – Teknologin liksom Samarbete. Framtiden är inkluderande.    

Google påstår att de är starkt emot antisemitism och extremism, och att man tog bort den antisemitiska listan med namngivna svenska judar för att den bröt mot upphovsrätten. Google – företaget som lever på just förtal.

Får prova i morgon. Borde gå direkt till förbundet med bokning av några SM finalbiljetter. Stämning och delaktighet. Blir det bara uppehållsväder och solsken så kan det gå fort. För fort givetvis för Hans Jonssons Edsbygäng. Men ett silver är inte dåligt det heller och kan glimma skönt genom de lokalt tillverkade fönstren.

Ytterligare en enkät. Denna gång kring förtroendet för partiledarna. Hårt i toppen – och hårt i botten också. Där en envig mellan Mps två partiledare. Lite kanske dt säger om troligt utfall den 9:e september. Ledarskapets betydelse går det aldrig att underskatta.  

Ulf Kristersson (M): 39 (-1)

Stefan Löfven (S): 36 (-3)

Annie Lööf (C): 35 (-3)

Jan Björklund (L): 27 (-1)

Jonas Sjöstedt (V): 24 (-3)

Jimmie Åkesson (SD): 20 (-5)

Ebba Busch Thor (KD): 14 (-3)

Gustav Fridolin (MP) 13 (+1) 

Isabella Lövin (MP): 12 (-4) 

 

Brott, vård, migration och pensionerna. De allra viktigaste frågorna i det kommande valet. Det tror den kontroversielle nationalekonomen Tino Sanandaji. Som också tror på ett katastrofval för de röda laget. Tro är en sak, verkligheten kan vara något helt annat. Vi får väl se i september. Eller än hellre C i september.  

 

Blir inget England i fotbolls VM i Ryssland. Inte efter den ryska nervgas attacken i London. Vad det leder till får vi säkert se. Just nu FNs säkerhetsråd i full sysselsättning.

 

Skyndade mig hem. Skulle ju kunna avgöras ikväll. En andra Brynäs seger mot Luleå Hockey skulle städa bort åttondelsfinalen. Började bra, kändes rätt när jag väl kom hem. Stod ju 1-0. Men sedan, 1-2 ger ingen god nattsömn. Nu måste ju laget upp ytterligare en gång till mörkrets rike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar