lördag 3 mars 2018

Äntligen - three points


Ouagadougou. Till och med svårt stava till. Än svårare vistas i när det handlar om terroristattack. Känslomässigt än starkare när man själv varit på plats. Och än mer när Stina med familj vistas i området. För just Stinas del vara så väldigt nära skottlossningen. För många döda. Söker något positivt. Skulle vara att et av världens fattigaste länder kallar på uppmärksamhet och världssamfundets stöd att få sin rätt till utveckling.

Lördagsmorgon. Att få vakna utan ringklocka. Men med två vildingar. Sixten och Olle. Katt och ung kille. Blev en intressant förmiddag med mycken lek. Och fortfarande imponerad att han äter så mycket, nu frukost. Än mer denna morgon!

Skulle ju levereras. Tre fyllda pannor att elda för att fylla tankarna med hetta. Men började tryta med ved. Fyra stora säckar framlyftade av Emil. Två hann jag få nedkastade. De andra två får bero till söndagen. Också en dag. Aktuell pärm över till Janne. Kommer säkert läsa igenom och försöka agera till positiv slutsats Carl-Henrik & Elin. Kopplar på all sin kompetens.

Klart jag hade hoppats. På en framgång med svenska ögon i sprintern när det nu skidades vidare i Lahtis. Ratad i OS. Vet inte vad som hände. Men de svenska herrarna skidar helt enkelt allt för sakta för att hävda sig i dessa sammanhang. På damsidan däremot. Ingen vinst idag men ändå två pallplatser. Bra.  

Långt uppehåll. Stel, ont i ryggen. Men tog promenaden ned till Tabata passet. Blev t o m XL. Kunde säkert ha satsat mera. Men kom i mål efter timmen och ångrar inte att jag deltog. Kul få vara med och sprattla omkring. Pulsen höjs och det är väl nyttigt. Litar på sakkunskapen.

Blev ingen dammatch idag. Trots sändning i Canal+. Och idag ny förlust också. Än tunnare lag när landslagsmålvakten är fortsatt sjuk.

Tufft på kvällskvisten. Klart Brynäs Hockey inte ville ha den där sjunde raka hemmaförlusten. Och på andra sidan stod de riktiga antagonisterna från Skellefteå. AIK laget grundat 1921 och med snacksalige Robertsson i båset. Troligen en siamesisk tvilling till Wikegård. Kan precis allt, kan såga precis alla. Alla tre poängen kvar i Gavlerinken när eld upphör förklarades. Robertsson nolla(d).

Precis som i livet i övrigt. Aldrig ge sig. Alltid komma igen. Så och i kväll i Kristianstad. Andra chansen. För de ekipage som inte direkt tog sig till finalen på svenska delen av Melodifestivalen. Trots allt det där som kostats på så går det inte upp emot en fotbolls- eller ishockeymatch.

Inte hunnit med intervjua det formtoppade Vasastafettlaget. Med i tur och ordning framförandet genom Tommy – Janne - Per-Ewert – Lisa – Håkan. Men kallt har de säkert haft under gårdagens uppträdande. I Fädrens Spår för Framtida Segrar. I morgon bitti blir det enklare. Då får ju de tävlande åka de nio milen utan att behöva koncentrera sig på några växlingsmoment. Underlättar såklart.

Måste till många underverk. Många hedniska Hälsingegårdar om Edsbyn ska kunna vända 0-2 underläget mot Villa. Blir nog inget Studenternas i år för den hälsingska ”Byn”. Lidköpingslaget blå dräkter torde dock bli övermålade med svart färgsättning i Uppsala den 17 mars. 16.00. Go for it – Saik.    

Undrar hur det går. Flera inne som kanske påverkar. Ståltullar från Trumps sida – America first. Sandvik som redan har 26 industrier etablerade i United States of America. Vad det nu kan betyda.

Christoffer Hjalmarsson – Årets Fotograf – igen. Klart att jag kommer gratulera på måndag- hans mamma på kommunen. År efter år, ständigt denne Christoffer.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar