måndag 12 mars 2018

Räcker det med kokbok


Svallvågor kommer på olika sätt. Klart som attan att det finns svallvågor kvar efter gårdagens semifinal mellan bandygiganterna Saik vs Hammarby. Perfekta förhållanden, två starka lag som gav sitt yttersta innan avslutande bollen kom där i förlängningen. Sitter fast på näthinnan som en svallvåg onekligen gör.

Svallvåg på annat sätt. Tidig morgons snöfall utsattes för tögrader och det började strömma ordentligt med vatten. Onekligen finns det mängder av snö att omvandla till flytande form. Den mängdvara som fallit ned och nu omvandlas till betydligt kraftfullare tyngder. Platta tak kommer att få sin hållfasthet provat.

Ikväll hade jag haft en viss förhoppning att man aldrig kan räkna ut mästare. Och klart för mig är ju att mätarna alltid heter Brynäs Hockey. Oavsett var man finns i tabellen! Och ikväll startade ju Play in, eller som det heter på annat sätt – åttondelsfinalen. I rena mörkrets hemvist, the home of Bulan. Luleå. Medan Lule-hockey kan mata tillbaka sin lagkapten så finns det fortfarande en hoper med skador och avstängningar hos tigrarna. Definitivt uträknade innan nedsläpp.

Nedsläpp efter ljudlig entré genom den speciella käft som Luleå har nedhissad. Vargkäften. Tillåtet och till och med accepterat. Från såväl vargkramare som deras motståndare. 

Det sargade gästrikelaget sålde sig dyrt. Spelade som ett riktigt lag och gav inte motståndarna en lugn stund. Offrade sig och sina kroppar hänsynslöst. Sent hem efter gruppmöte så föredrog jag att göra lite snöjobb istället för at återigen återfalla till nagelbitarstadiet. Nerverna hängde ut ur kroppen som det är naturligt för mig själv när matchen är jämn och favoritlaget på ena sidan i ringhörnan. Orkade inte ta en förlust där uppe i norra hörnet av landet.

Jämnt, helt jämnt och så kom en Brynäsutvisning i slutskedet. Naturligtvis en juniorutvisning. Killen som tydligen är en talang men som fegar ut i alla former av närkampsspel. Nu en totalt onödig tripping. Men laget – krigare på och stängde av alla Bulan attacker. Och så då – med 28 sekunder kvar – då tryckte Ikonen in den vinnande pucken. Matchboll på onsdag i Gavlerinken. Men den ska också slås in! Ingen aning men kanske, kanske åter dags för Palushaj. Definitivt för Sundqvist. Carlsson borta ytterligare en match. Och inte klart om kvällens gäng har några skador som hindrar dem. Paille och Mannberg definitivt borta. Och Miller hemskickad. Fullt klart en smal trupp.

Diskuteras behörigheten av lärare. Behörigheten till nästa omgång i SHL slutspelet tillhör Brynäs. Men lärarbehörigheten drabbar så många skolor, så många kommuner. En situation där enskilda lärare kan nyttja tillfället och förhandla upp sina löner rejält. Och de som inte gör det – skylla sig själva.   

Behörigheten att lära mig laga mat. Får väl utveckla det under hela långa veckan. För det ligger liksom på min lott – om det ska bli något alls. Ikväll blev det så sent så det fick i alla fall räcka med mackor och tea. Men i morgon, kanske inte lika sent. Får liera mig med Hillevi så fixas tiden. Återhållsam med egna inspel.

Missar något gör man alltid. Fick tacka nej till kvällens företagarmöte på Strandbaden. Imponerad av engagemanget från Lykke och Anders. Håller inte med dem om allt, men mycket. Och ikväll servades det också av Shiyar med kurdiska läckerheter. Men går liksom inte att klona sig heller.

Sanning. Ja, det är tillräckligt många som söker den över sina sociala medier. Google visar tydligt vad man är för media. Hatlistor som publiceras fritt. Med förtal, hets mot folkgrupp, listning utifrån etnisk bakgrund. Kvalificerat skit som man profiterar sig på. Skiter helt i svensk lagstiftning och försvaras av diverse snedseglare.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar