söndag 1 april 2018

Wisconsin


Vandrar vidare – de där påskdagarna. Och lyses upp varje dag av den mäktiga solen. Kan knappast vara vackrare än nu. Finns saker och ting hantera – men ingen stress. Datorn signalerar olika kontakter. Vissa reflektera kring, andra inte.

Klart positiv läsa från en kompis kring möjlighet till etableringar. Tänker till vem/vilka involvera. Knappast konstigare än så. Återkoppling trots påskledighet. Snabba ryck. Preceis som det ska vara, fingrar där bak är knappast någon framgångstaktik. Också en test kring hur snabbfotad en organisation är. Eller inte. Väl informerad över vad som kännetecknar en framgångsrik organisation. Och en annan organisation.

Blev nästan lunchtid innan målartrion Carl-Henrik, Elin och Gun var på plats. Och så fortsatte de med de där brädorna som ska upp på nya huset. Blev antal timmar innan de var i hamn med uppdraget. Nu återstår nästa strykning, innan saker och ting blir klart. Och det måste helt enkelt ske i morgon. Genom att de ska upp på huset redan tisdag!

Kludda fick jag själv göra. I begränsad omfattning i egna huset. Mer målning, kanske i morgon. Innan det är dags dra upp tapeterna. Tacksamt ha ett så begränsat objekt. Blir inte så mycket huvudbry. Och till och med inom min egen kompetensnivå.

Lästa in Monicas situation. Att det aldrig klaras upp! Nu närmast prenumeration på plats på sjukhuset. Men brukar ju vara så att man alltid kommer närmare en lösning, var dag som går.

Tre och en halv i alla fall avklarade. Av de fyra stora vedsäckarna. Nu nedkastade i källaren uppe i Hyttmarken. Framkörda av Emil per gårdagskvällen. Skulle kunnat fixa det också själv. Men vill inte lyfta med en traktor där ena armen är av. Känns närmast kriminellt om jag skulle bidra till att den blev sned, istället för att laga densamma. Svetsförband anbefalles.

Njutningsstund. Där i skyddat söderläge och samtidigt en mycket sen lunch. God mat som förstärktes i den speciella miljön. Snö som smältes så ljudligt högt, förstärkte upplevelsen högst markant.

Fixade till en promenad idag också. Men gick inte lika galant klara promenaden uppe på skaren som igår. Den vårvarma solen alldeles för skarp, som kuvat skaren ordentligt. En plats – 18 rådjur, en annan plats – sex rådjur. Släpper oss så nära, trots att de uppenbart har full kontroll.   

Beställde färdtjänsten till på torsdag. Går inte flytta själv utan måste få biträde med transporten. Fåt antal kommentarer som går i samma riktning. Konstigt att hon inte har förtur till Årsunda. Det där med sociala kontakter ska aldrig underskattas. I det ingår naturligtvis att få mental påfyllnad. Viktigt även för yngre – och kanske avgörande för äldre. Nu gäller det plocka samman hennes egna saker och ting inför flytten. Och måste väl få ställa frågan; Var finns hennes fyra borttappade byxor? Känns närmast otroligt!

Kollade in nya favoritlaget. Östersunds premiär hemma vs Djurgården. Visst hade jämtarna tryck. Men Stockholms Stolthet tog ändå med sig trepoängaren. Ändå fanns det där i kubik – Jämtlands Kraft.

Kvällens clou från Leksand. Stora daladansen fortsatte. Nu när Mora IK var på besök. Tuffa bataljer för att få fram det lag som får kontrakt till SHL kommande säsong. Förlorarna kvar i den undreligan och med säkerhet då brandskattat på de bättre spelarna. Tegera Arena fullsatt. Och 1-2, vinst Anna Heds lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar