söndag 1 oktober 2017

Trygghet i förändring


Klart det inte går att sitta passivt och följa. Trots det blev det några timmar i morse. Framför TV:n och gluttade direkt in på Centerpartiets stämma. Fanns många ämnen, och trådar, som det skulle gått utmärkt dra i. Och faktiskt också lyft lite högre än att de allra flesta pratade om sin närmaste omgivning. Betydelsen at just densamme skulle få en ”cykelväg” alldeles utanför tomten! Samtidigt – det hjärtat är fullt av är det ju enklast prata om. Ser fram emot urklipp ur sändningen där våra egna länsombud gjorde inlägg. Klart det är närmast dem som jag har inläggsintresset till. Och på vilken nivå de uttalade sig. Naturligtvis också deras korta nedtecknade rader vad de såg som viktigast från såväl sina egna utskott som hur just de frågorna hanterades sedan är stora stämman i plena. Spännande – och har absolut största förtroende för dem också.

Några spikar inslagna och så är de två passen jag fått ansvaret för färdiga för älgjakten. Men så himla sen jaktstart har vi definitivt aldrig haft. Nu kolliderar dagarna med lite annat. Svårt ta sig hem från Helsingfors de allra första dagarna också. Kanske gått fixat till om jag fått veta startdatumet tidigare. I närheten av ena passet. Så färsk spillning. Men knappast älg så rikt och fylligt som det tedde sig. Läser dock på och hittar något som kanske kan vara ”älgens sommarbajs”. Lös i magen. Eller något helt annat djur!

Känns lite konstigt komma upp till Hyttmarken. Känns tomt. Osäkert. Att så här har det ju aldrig varit. Ingen beredskap för förändringar liksom. På något sätt måste ju stället ha sin värme under vintern. Oavsett vad som händer. Och med vedeldning så finns liksom inte andra alternativ heller. Får tinga upp tid från Jane så kan vi lyfta in så många säckar som möjligt i uthuset. Regn, rusk är inte bästa sättet förvara ved. Aldrig är aldrig. Och går inte pruta bort till annat ord.

Hade antecknat. Första dagen som det skulle vara möjligt hämta kattungen. DNA kopplingen till Tore gör det hela så meningsfullt. Men efter förra besöket så förstår jag snarare att det handlar om mitten av oktober månad. Bäst för alla, bäst för kattungen, och bäst för katta-mor.

Mycket som egentligen skal ombesörjas så här en höstsöndag. Blev inte så mycket gjort. Utesaker som skulle in med slangar och andra så där typiska sommarattribut under tak. Löven har i sin prydnad fått vara. Ser att något dragits igång uppe hos mamma. Och där finns det onekligen massor att hantera. Något borde jag också bidra med.

Kvällsbesöket på sjukhuset fick mig bli fundersam. Hur jag själv skulle hantera bli sängliggande i ett vitkalkat rum, själv. Utan tidningar, utan radio, utan TV. Kanske skulle väggar och tak börja prata. Eller jag själv inbilla mig saker och ting. Så kvällens upplevelse är kanske inte alls så underlig. Skulle ge väldigt mycket för att få en glimt i journalen.  

Sista omgången i flertalet serier. Vinnare upp, förlorare ut. Och så i vardera riktningen av tabellerna fortsättning som stavas kval. Grattis Årsunda sedan länge som tågar upp i trean. Och möjligen följs upp i femman av reservlaget. Men där handlar det först om just – kval. Känns tryggt.

I rikspolitiken. Batra ut och Kristersson in. Vad det nu kan betyda. Fortfarande rekrytering i innersta kretsen av före detta. Skulle alltså kunna betyda förändring – i någon riktning? Fortsättning visar möjligen någonting, kanske också någonting som inkluderar innehåll.

Ställer upp mig på väntelista till Patrik Oksanen. Lugn, klok, intressant. Och oerhört analytisk. Skulle kunna biträda att fånga upp de lösa trådarna. Och även ge mig kvittot på att alla former av överenskommelser med brunskjortor är uteslutna.  

Hälsa välkomna. Per-Ewert från Malmö. Nils-Olov från kryssningen till Åbo. Och Carl-Henrik efter långt, intensivt räddningspass. Som det brukar vara.

Skickar med ett grattis i riktning Per-Ewert och Lina. Som faktiskt firar – varje år – sin egen bröllopsdag. Som i en del att vårda ett förhållande. En konst i sig själv. Finns ju en medicin nedtecknat just för det. Om daglig närvaro, om de positiva kommentarerna, i stort som smått.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar