söndag 22 oktober 2017

Öppenhet och ärlighet


Det självklara. Det där att få andra att växa, vara öppen och generös. Kan inte vara omöjligt leva i den riktningen. Trots att det handlar om att blottlägga sig själv. Ge förtroende till alla – och alla kan uppenbart inte bära det men får ändå inte förändra det självklara. Oerhört intressanta samtal samt tolkning av text som kom alla till del som idag avsatte eftermiddagen till träffen i kyrkan. Imponerad av den präst som gav kopplingen mellan dåtid och nutid. Var inte många på plats. Men alla kan nog skriva under att mötet mellan människor sker enbart när det bjuds in. På ett öppet och ärligt sätt.

Kan gott skriva under nu. Viljeinriktning. Vad vi vill uppnå. Partierna emellan i vår kommun som ska enas om hur kronorna ska göra positiv skillnad. För att måla än tydligare så handlar det om kommunikationen inför kommande valet. Då får nyanserna och skiljelinjerna mera få komma till sin rätt. Mångfalden som är så viktig för att kunna möta varje person, där varje person befinner sig och med sina unika behov.  

Härlig höstdag. Som gjord för en promenad. Tog oss an möjligheten. Och så försvann några timmar men med kvalitet. Klart det var enkelt acceptera, ta emot inbjudan om kaffe med kaka från Kerstin & Janne. Trots den tiden så fanns det många ämnesområden vi inte hann beröra. Som väl egentligen visar på att engagemang är mycket omfattande och bygger på att ge varandra tid. Samt prata om vad vi själva vill och arbetar för. Mindre prata om andra. Göra varandra bättre är enkelt uttala – men det fordras också ett vardagligt innehåll.  

Ytliga möten. Beröra många ämnen för att positionera sig emot. Inte acceptabelt om man förhåller sig positivt till alla människors lika värde.  Falskspel brukar avslöjas förr eller senare. Kosmetiska uttalanden för att surfa på opinionssiffror torde vara att prostituera sig själv. Att så många ändå orkar! Men föga imponerande.    

Mycket borde som borde ha gjorts idag. Men inget av detta. Skulle känts skönt pricka av. Nu får det bero. Som att det som sparas är bra att ha. Men har en viss struktur som jag kanske borde följa.

Hade bestämt. Skulle in till mamma idag. Men täcktes upp av såväl Lars som Annika. Tar min del i mötet i morgon eftermiddag, mellan några möten. Medan kvällen redan är intecknad. Känns rätt prioritera upp möten till samtal som under eftermiddagen. Och leta reda på gemensamma minnen. Tydliggöra och aktivt vara med och bidraga.  

Ett ja är ett ja, ett nej är ett nej. Svårare borde det inte vara. Men tydligen. Metoo visar med sin tydlighet at någonting verkligen är sjukt. Samtidigt som anmälningarna haglar och at ens nämnas i dylikt sällskap måste vara en dom utan möjlighet till försvar emot. Kan leda till en ännu tystare kultur. Samtidigt som ex vis Svenska Fotbollsförbundet, och anmälningen från en anställd, kommer lyfta fram om det också finns en tystnande kultur. Finns onekligen arbetsplatser där killar måste fundera hundra gånger om de över huvud taget borde beträda. Med uppenbara risker få något över sig som det inte går försvara sig emot. Enda rimliga framgångskonceptet; samtal, återigen samtal.

Stora grattis. Till del också av eget intresse. Skapar mer av intresse, mer publik. Kortare resor. Grattis Sandvikens AIK och Hille för att ni kvalificerat er för nästa års fotbollsspel i trean. Onekligen tjänar Årsunda Fotboll på det här sällskapet.     

Tror de kommer bli mer av vänner, så småningom. Katta och lille kattungen. Fortfarande kan det handla om väsande. Men också om spirande nyfikenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar