lördag 28 oktober 2017

Fredsmässa - mäktigt


Berusande situation, med råge. Enkelt konstatera genom att mäta situationen i avloppsvattnet. Lavinartad ökning. Från några fall av kokainbrukare till oanade mängder. Bekämpades förut av polisen genom att de hade antal poliser med uppdrag att egentligen störa ut. Organiserades bort. Den här mätningen gäller Gävle men med säkerhet likadant i Sandviken. Drabbats av samma organisationsförändring som Gävle gjort. Att det ska vara så svårt förstå att man inte ska spela bort ett vinnande koncept. Känns som rena dårskapen i polisorganisationen.

Utsatt jobb. Kan inte minst konstateras som i natt. När någon tömmer ett automatgevär rakt igenom en villa som tillhör et polisbefäl i Västerås. Enda positiva, familjen låg och sov och ingen skadades. I övrigt måste det rubriceras som ett planerat mordförsök. 20-talet Chicago. Nu dock utan Al Capone. Finns tydligen flera.

Tidig morgon så fanns Janne på plats. Hade klart för mig vad som skulle göras där uppe i Hyttmarken. Hann definitivt inte allt. Men fylla källaren ordentligt med den ved som fanns inne i uthuset – gott så. Flytta in från allt det som står ute blev inte gjort – denna gång. Men måste naturligtvis göras. Det också. Hoppas få någon till hjälp som kopplar på, kopplar av – skulle gå fortast så. Inte bara uppfinna dylik person. Nu får jag mobilisera den inre kraften för att då bli tillfredsställd av just det där som gjorts.

Linus på linjen. Och samtidigt Linus i målet. Snabb värvningen från Brynäs sida direkt in i hetluften. Knappast svårare match än ställas mot ett oerhört formtoppat Färjestad. Och där nere i Varglandet. Inte alls Sanny Lindströms hårda ord; Måste vara hål i huvudet om Brynäs inte frågat Honken! Förutom orden hål i huvudet – sakinnehållet skriver jag gärna under på. 0 poäng är noll poäng, varje dag.    

I Borlänge. Hej hopp – hopp ända upp i allsvenskan för laget som inte är helt klart stationerat i Dalom. Har haft planer, och har kanske planer flytta verksamheten någon annanstans. Både för stöd till föreningen, för större publikkapacitet men också för att Domnarsvallen inte alls räcker till i högsta serien. Ställs arenakrav, helt naturligt från Svenskan. Grattis till den allsvenska platsen! Ett enormt kurdiskt firande bröt ut. Har idag 1.500.000 fans på Facebook, jämför med svenska mästarnas Malmö FF. De har 184.000. Dalkurds resa över tolv år – från division sex till allsvenskan. Vad månne komma?

Samma idrott, fotboll. Tror de charmat hela Sverige nu. Fotbollslaget från Östersund. Som plockat ihop sitt team från andra lags skafferier. Med varor som inte nyttjats där i finrummet. Och fått sådan enorm utväxling. Men också med en mästerkock vid grytorna. Mr Potter. Frågan om han kan adlas i Sverige.

Intet nytt från Catalunya. Det enda som kan skrivas med säkerhet. Någonting kommer att hända. Och spanska Franco-regimen har ju stöd från EU. Så där lär inga förlösande brobyggarsamtal hållas. Känns in i ryggmärgen. Med kompisar i Barca land. Så inga hemligheter var jag själv har mina känslor.  

Ingolf – definitivt inte välkommen. Men drar in ändå. Börjar slå till mot södra Sverige. Vilket det oftast gör. Hur blåsigt det blir här får vi se framtiden an. Att reta naturen ger vanligtvis krav på revansch. Från naturens sida! 

Behovet som jag måste tillfredsställa. Betydligt bättre. Behovet av att mer aktivt röra mig. Fick i varje fall en liten boost idag. Hade möjlighet delta på Patriks Tabata pass. Var tungt, kanske för jag inte rört mig under alltför lång tid.

Hyttmarken. Så var de framme och spatserade lugnt och stilla. Mitt på grönåkern. Sex älgar och gjorde långnäsa – eller möjligen nosnäsa. Nu när det är för sent för jaktlaget att bli aktivt.

Klimax. Nyttjade biljetterna till Fredsmässan på Gavlehof. Supporter till Hannah-Karins kör, GE-Klaven. Tillsammans med andra körer backade de upp Malena Ernman. Klart det blev en rejäl höjdare. Något att ta till sig, njuta av och minnas. Mäktigt, håret reste sig. Längst bak, femte från vänster tryckte Hannah-Karin på ordentligt. Sverige, Sverige. Välkommen, välkommen hit. Vem du än är, vad du än är. The Armed Man, A Mass For Peace. Inför 2.800 åskådare och Sir Karl Jenkins.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar