torsdag 12 oktober 2017

Knappast hedersam förlust


Dagsform. Delvis kanske man känner det själv. Men också bedömt hur andra upplever insatserna. Nu kommer säkert mätningarna stå som spön i marken. Vem som får svenska folkets förtroende. Det vankas ju valår och det verkar redan ha påbörjats. Får väl se hur svenska folket gillar sluggermetoderna, aggressiva debatter – eller om gamle Thorbjörn Fälldins mer eftertänksamhet står sig fortfarande. I den ”moderna” debatten har ju mycket övergått till inpluggade ”one liners” kommentarer.

 

 

 

 

 

FÖRTROENDET FÖR PARTILEDARNA I DAG MOT I JULI

1. Stefan Löfven (S) – 35 procent (37, -2)

2. Annie Lööf (C) – 34 procent (40, -6)

3. Jan Björklund (L) – 23 procent (27, -4)

4. Jonas Sjöstedt (V) – 23 procent (25, -2)

5. Jimmie Åkesson (SD) – 22 procent (24, -2)

6. Ulf Kristersson (M) – 21 procent (Anna Kinberg Batra, 21, +-0)

7. Ebba Busch Thor (KD) – 16 procent (19, -3)

8. Gustav Fridolin (MP) – 12 procent (13, -1)

9. Isabella Lövin (MP) – 9 procent (10, -1)

 

Aftonbladet/Inizios undersökning visar dock en kraftig uppgång för (M) som i de sifferunderlagen skulle återigen vara landets näst största parti.Och därmed tagit tillbaka en hel del röstande från (SD). I de lägre mätningstalen så har nu (L) hamnat.

 

Tidig morgon idag. Olika uppdrag i Stockholm. Per-Ewert började klart tidigare men samåkning anbefallde tidig avgång även för min del. Regnig nedfärd och himlens inkontinens följde oss hela vägen.

Snabba ryck det där med vårdplanering – tacksam att jag fick vara med över mobilen i alla fall. Nu heter läget Medicinskt färdigbehandlad. Klart det finns uppfattningar från den här tiden också. Fattas bara. Mest kring det som handlar om överlämningar. Mellan enheten och logopederna. Tydligen ett utvecklingsområde. Innan plats kan ordnas känns det som ett hot med Söderhamn. Säkert inget fel på boendet men då ytterligare en ny plats. All lärdom att i största utsträckning låta bli att flytta äldre personer hit och dit verkar ha gömts undan. Känns onödigt att aktivt söka framkalla förvirring. Lika onödigt som att sätta fart på insatser som sedan visade sig ha gjorts helt utan anledning. Hoppas det finns lärdom att pumpa in.

 

Ny attack. Igår attackerades Trafikverkets hemsida. Idag har attackerna istället koncentrerats till Transportstyrelsens webb plats.

 

Knappast en nyhet. Det från Dagens Samhälle som följer skolresultaten i landet och tydligt kan se att det inte handlar om att insatta resurser är det som avgör just resultaten i skolan. Naturligtvis handlar det om hur man jobbar, det engagerande ledarskapet, hitta motivation och tydlighet. 

 

Vilka fina lokaler, de som Västerbotten nyttjar på Vasagatan. Och tydligen också mycket använda. Påstås att de är bokade 70% av möjlig tidsrymd! Mycket företag från norra Sverige. Konferenslokal samt sex arbetsplatser och andra biutrymmen. Deras sätt at lobba i huvudstaden samt hålla ihop regionen med sitt Brysselkontor. Påstår att de också är framgångsrika. Gott så.

 

Fördjupning i det utsända materialet till nästa veckas Generalförsamling. Trots att vi alla vet att hemjobbet är det viktigaste. Analyser, påpekanden – och det där att ta plats. Några dagar kvar för at få den egna regionens synpunkter med i bagaget. Helt öppen för att ta plats, initiativ i Helsingfors. Om jag får några medskick till livs. Hoppas mest på reaktion från våra förtroendevalda i deras arbetsgrupper.       

 

Ingen hockey för egen del. Tillsammans med Per-Ewert och Nils-Olov blev det en kväll i Gamla Stan på en förbeställd krog. Middag och en öl. Lagom och hyfsad återkomst till Mörby. Blir ju en ny dag i morgon också.

Ny dag i Brynäs Hockey är det svårt se vad den kan innehålla. Hemmamatch ikväll och totalt utskåpade. Jämn skottstatistik tydligen men en brakförlust. Om det inte är något fel på signalsystemet så torde väl det här vara Roger Melins sista resa. Något måste ha hänt med fjolårets framgångsrika team. Och hela laget går det ju inte byta ut så först måste man helt enkelt analysera ledarrollen. Tydligen har sista datumet gått ut för länge sedan. Idag fungerar det knappast med brum-brum björnar.

Fordras engagemang och aktivt arbete. Fågelskådning kan man göra lugnt tillbaka lutande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar