fredag 27 oktober 2017

Fortfarande berörd


Gluttar tillbaka, gjort flera gånger. På de där raderna från igår kring uppfattningen från specialistsjuksköterskan Anna som jag vidarebefordrade. Så starka rader. Samma reaktion idag som igår, tårögd.

En titt i backspegeln. Skulle ju så gärna velat vara med på 8-länsträffen i Karlstad idag. Men åka själv så långt. Tungt. Så jag avstod och fann det alltefter som ett rätt beslut. Tacksam mot mig själv när jag blickade tillbaka i backspegeln. Går ju inte springa på varje boll. 

Äntligen har jag det framme. Underhållskostnaderna på en dieselbil mot likadan vätgas. Väl medveten om at i det senare fallet så minskar kostnaderna fort och kontinuerligt. Har också fått fram en del material från driftssäkerhet. Föga överraskad.

Följer upp de tjugofyra svenska kommuner som inte tillåter någon form av kollektivtrafik där, kollektivtrafik som har utsläpp av koldioxid, kväve eller andra Nox partiklar. Undrar stilla varför det inte är ambitionen i andra – också. Borde vara om man har hållbarhetsmålen i minnet.

Hur länge kan beslutet gälla? Katalanska beslutet att förklara landet fritt. Men ett tvärs-emot-beslut följde direkt från Spanska regeringen  Gick inte alls med på det här beslutet utan undanröjde alla former av frihetsbeslut. Francolandet är väl berett att återigen sätta på sig sina taktfasta stöveltrampar skodon. Mailet från min kompis Jaume visar på förhoppningar, på stöd från FN. Men det kan mycket väl bytas mot förtvivlan och sorg.

Bandyserien startar upp. Ganska väntade resultat. Men inte för Sandvikens AIK. Men främst beroende på att de inte har säsongstart än först på söndag. Mot ett mycket svagt motstånd till och med. Syns i Uppsala i mars! Någon som håller emot?

Hålla emot för högre odds går knappast i morgon. När Brynäs ska ned till Karlstad för returmatchen vs Färjestad. Och dagens desperata skrivningar gör knappast laget starkare. Nu dessutom med ny målvakt som stått utanför lag hela hösten. På grund av att ingen velat signa honom!

Repetition. Klart det måste finnas en del nerver i körernas medlemmar nu. Inför lördagskvällens stora föreställning på Gavlehof. Tacksam kunna vara på plats med biljett i handen. Och med favorit i blick. En lördagsafton att minnas.

Mesta är tydligt. Något blandas bort. Men med god omvårdnad, beröring, få äta vanlig mat själv, få komma upp ur sängen – så har så mycket hänt. Oron tillhör nog mest mig själv. Blir ju vårdplanering till veckan. Och det boende som rimligen skulle passa bäst är det en oändlig kö till.

Fredagsmys med lille kattungen. Härligt busig. En kelgris fast i annat format. Kille eller tjej? Vet inte riktigt, ännu. Men är – i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar