måndag 16 oktober 2017

Liten men naggande god


Stark artikel, starka kvinnor. De som steg fram i Arbetarbladets söndagsartikel. Och vågade ha åsikter hur lotteriaktigt uppträdandet är från Migrationsverket. Hur de systematiskt kastar ut ungdomar till ett av världens farligaste länder – Afghanistan. Egentligen är det konstigt att det inte är flera som vågar stå upp, flera som inser det ”baltupplämningsuppdrag” som viner in över landet. Det är inte i allra högsta grad inhumant, det är också att kasta bort resurser som vi behöver i vårt gemensamma samhällsbygge.

Hertha Berlin lär inte imponera på USA:s president Donald Trump. Inför Bundesligamötet med Schalke 04 knäböjde hela laget;

”För ett tolerant Berlin och en öppensinnad värld” förklarade klubben på Twitter.

 

Fortfarande full kuling på kattungen. Öser på med imponerande fotarbete. Variationen handlar om tupplurar. Ytterligheternas lille godhjärta. Könsidentifieringen får komma alltefter. Fortfarande oklarheter. Så möter honom/henne med varierad stämma. Hört talats om upp-och-nedvänt utropstecken eller två runda-hål-markeringar. Inser dock att jag inte är så där bra på – könsidentifiering.

 

Egentligen inget för mig. En form av lek/galenskap med det okända. Jordskott drog igång igen. Och var tveksam om jag skulle nyttja on eller off knappen. Men inspelat i Sala. Så nära. Och där jag också har gått i skolan. En av alla de där orterna med speciell känsla till och för. Så det blev ett on. On the road.  

 

Verkar bli Carlsson, hade hoppats på Melin. Klart ingen vet om det blir något positivt resultat, med andra ord en chansning. Melin kanske hade varit rätt medicin. Och även kunnat befria Brynäs Hockey från en tvåårig utgiftspost. Leksand har officiellt inte presenterat sin Messias. Men det har tydligen i alla fall läckt ut något. Ludvika sonen Carlsson. Eller om det nu är mittåt idag. Nu har ju spekulationerna satt fart kring Melin – och Forsberg – också.

 

Kirkuk. Kan vara det tändande ordet, staden, för en ny betydligt större flyktingvåg. Kan utmynna i fullskaligt krig mellan irakiska armén och kurdiska peshmerga. Båda parter som försetts med vapen direkt från USA. Kommer väl hanteras av diplomatens mästare – Trump. Ett fritt Kurdistan kommer aldrig accepteras av Irak. Men ej heller av de andra länderna, Iran och Turkiet. Med rädsla för en frihetskamp som de inte kan släcka om det får växa. I allt detta, kampen om oljan. 

 

Ophelia, låter vackert. Men knappast vackert för de som drabbas när orkanen med samma namn drar in. Nu närmar den sig Irland. Och därmed så har de över sig värsta ovädret på 50 år. Det som sker det sker, men har oftast ett ursprung.

 

Ett är bättre än noll. Speciellt när ett enda mål ger en poäng. Och alla poäng är ytterst viktiga nu i slutet av serien. Måste bara ske, att Gefle IF biter sig kvar i superettan. Behövs verkligen för distriktets fortsatta fotbollsambitioner.

 

Lite svårt måhända. Men klart det bara är att buga för Malmö FF som med tre omgångar kvar ändå säkrat seriesegern och därmed guldet. Lönar sig verkligen att ha stor tillgång till pengar för att köpa ihop ett slagkraftigt lag.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar