söndag 15 oktober 2017

Fira framgång


En väldigt spännande värld. Kan vara kring oron som seglar fram world wide. Men kan också vara inom idrottens värld. Och inget undantag idag. Inte för inte förlöstes Saik bandy av Daniel Berlin. Väntade in förlängningen i World Cup finalen. Innan avgörandet kom mot stjärnspäckade ryska Jenisej. Äran, pengar, stolthet – och naturligtvis ytterligare favoritskap i stundande fight om det där guldet på Studenternas i mars månad. Utgår naturligtvis från att vi alla bidrar med att ge de allra bästa förutsättningarna. Oavsett var vi sitter och finns. Grattis.

Kändes onekligen skönt när slutsignalen gick på Jernvallen också. Oerhört välbehövliga tre poäng när Sandvikens IF, som slåss om positionerna i bottenskiktet, vann med matchens enda mål. Mot en annan bottenkollega. Blir tufft ända in i kaklet.

Spänning också när Österfärnebo vände på underlaget – från hemmaplanen. Och istället klart betvingade Högbo på returmatchen. Så mycket at platsen i femman tillföll Färnebo killarna. Nu får laget tampas i samma serie som Årsundas reservlag. Blir så kallade derby matcher.

Är man brynäsare så är man det fullt ut. Äkta glädje när lagets representanter i damligan äntligen vann och lät Djurgår´n åka åter utan något enda poänginnehav.    

Leksand; inte ens nära. Istället sjätte raka förlusten. Vem ska nu hålla i rodret på den mycket vingliga kyrkbåten som driver omkring på Siljans öppna vatten.

Kanske ingen skräll. Men det kan handla om världens yngste regeringschef. Den som nu får uppdraget bilda regering i Österrike. 31 år är en ålder som de flesta i vårt land inte skulle acceptera. Kanske ungdomen och hans konservativa parti drar iväg åt ett speciellt håll. Bildar regering med sina kolleger som nyttjar bruna kragar. För någon form av koalition lär det definitivt bli.

Största branden, någonsin. Den som fortfarande rasar i USA. Med 40 döda och 300 personer som saknas. Men nu har vinden börjat mojna och det bör finnas möjligheter tukta en vidare framfart. För den här gången.

Goda rapporter kring mamma. Piggare, mindre fokus på det som inte har skett. Trots den här omflytten, nu igen. Synd att det är så j-la svårt få upp henne ur sängen dagligen. Borde vara självklart och ingå i sjukhusets rutiner. Vissa rutiner ger bättre kvalitet och ska naturligtvis finnas i ett modernt sjukhus. Idag kände hon verkligen till det mesta, inkluderande givetvis det besök hon hade per gårdagen.  

Skönt ha Nils-Olov hemma. Trots att det återigen blev väldigt kort. Den här gången presenterad för en ny bekantskap. Ingen betydelse om det är sommar eller vinter. Det fordras vissa insatser för att odla. Visar sig väl om han har den förmågan.

Sin vanliga förmåga återvänder de blå till, mörkblåare färger än någonsin. Har haft sin stämma och vandrat åter rakt ut i mörkrets historiebetyngda bakgård. Och när det regnar så här mycket så kanske det inte är underligt att stövlarna har åkt på.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar