söndag 29 oktober 2017

Nästan kontrakt


Sommar´n kommer, igen. Trots att det i natt slogs om till vintertid. Märkte liksom ingenting. Mobilen ger ju exakt tid så ställa om behövs inte alls. Inträffade visst i två tiden. När jag i varje fall sov. Den timme som försvann kommer vi nog aldrig hitta.

Något blåsig söndag. Men i övrigt härlig dag med solen som lyser upp så inbjudande. Och egentligen inga måsten. Så det som jag skramlade ihop kom upp på pluskontot. Allt. Där hamnade också en härlig smörgåstårta. Bara så där oannonserat kom Gun-Britt på besök. Och tillsammans med henne en egenproducerad smörgåstårta. Så elegant och smakrik att inget konditori kan göra sig besvär.

Kopplade på att det skulle vara bra få in lite ved uppe i Hyttmarken. Lite bökigt hålla på koppla själv. Hade en grov kedja till förfogande så en del ved i de stora säckarna fick jag i varje fall in under tak. Men där finns ett antal flera. Behöver dock komma åt de tre torra varianterna först och trixa fram dem till annan plats innan jag kan fortsätta med företaget. Bra att ha på göra-listan.

När man får oväntat besök. Då ska det ju handla om Gevalia. När polispatrullen efter E16 ser en bil ligga i diket i höjd Storvik stannar de för att kolla bilen. Men där satt föraren kvar, i allra högsta grad berusad. Annat fall av oväntat besök.

Oväntat. Faktura från Sandvikens kommun till mamma för hemtjänst hela september. Samtidigt faktura från Regionen för boende på sjukhuset från den 26 september. Onekligen handlar det om en form av dubbelfakturering. Än mer anmärkningsvärt. Faktura till mamma för lunchabonnemang hela september. Medan hon haft noll lunch i september! Faktureras för det hon inte haft. Heter väl kreativ fakturering. Eller noll koll.

Tuff eller blott brist på intelligens. Sekunder kvar, pucken långt upp i banan. Kör över en motståndare rakt bakifrån för att däcka densamma mot sargen. Kanske en förklaring att Luleå inte har en dylik pjäs kvar i laget utan att han istället spelar i Färjestad. Nu får pjäsen vila tre matcher. Så lång blev avstängningen – den här gången. Men utifrån hans agerande så blir det säkert mera på meritlistan under rubriken Återfallsförbrytare.  

På lördagen fick Gävlepubliken uppleva verket i ett magnifikt uppförande med körer från Gävle och Bollnäs, Malena Ernman som solist samt Gävle Symfoniorkester och elever från kulturskolorna i Gävle och Bollnäs. Genom 1900-talet ekade inte bara kanonmuller utan också det bestämda rop som sveks gång på gång: ”Aldrig mera krig!” Sir Karl Jenkins populära fredsmässa, ”The Armed man”, komponerad till millennieskiftet, är både en hyllning till Kosovokrigets offer och en förhoppning om en fredligare värld. Och vi var där! Tack Hannah-Karin åter igen. För biljetterna liksom för sångupplevelsen.

Gavlevallen. Avskedsinhopp för Jens Portin. Flyttar hem till Finland och utbildas till pilot. Viktigare dock med Gefle IFs vinst som ger förnyat kontrakt i näst högsta serien. Utan kvalspel. Så skulle det ju ha varit. Men i 88:e minuten missade Portin i att ta steget fram, så istället kunde Degerfors kvittera. Men visar ändå att ledarskapet har betydelse. Går bara att spekulera. Med Poya som ansvarig så har man tagit mängder av de där poängen som före honom gapade mest tomt.  

Nils Holgersson rapporten visar var det är dyrast respektive billigast bo. Jämförelsen i länet visar att vi inte riktigt hänger med. Billigare i Gävle, Söderhamn, Ovanåker, Ljusdal, Hudiksvall, Bollnäs. Kan ju ha en viss betydelse för attraktivitet när personer bestämmer sitt boende. Men vi har ju Hofors, Ockelbo och Nordanstig efter oss. Viktningen utgår från kronor per lägenhet.

Kvällsbesök hos mamma. Blandas lite av varje. Fortsättning diskuterar vi gemensamt på tisdag.

Jordskott. Lite skrämmande, även för mig. Och svårt få ihop. Men tittar ändå. Så intressant med det icke förutsägbara. Things happens. Av outgrundliga anledningar, eller av det onaturliga.

Liten katt. Fortsätter utmana mina känslor. Bara att vara halvsyskon med Tore gör kattungen så där helt speciell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar