lördag 30 september 2017

Clark - när det gäller


Röjt upp. Inte allt för mycket i de här två älgpassen. Men med röjsågens hjälp gjorde jag i varje fall en insats. Tillfredsställd att ha kollat över. I morgon kanske hammare och spik, så är allt klart. En del svamp kom med hem också. Men även antal älgflugor. Hur de kunde landa i håret är en gåta.

Röjt undan. På något speciellt sätt. Tog del av beslutet från Centerpartiets stämma i Malmö. Kanske kallas innovation? Det här att riktningen är att vilken läkare som helst skulle få öppna hälsocentral. Undrar hur det skulle tas emot i vårt eget län. Om det inte längre fordras special läkare – familjeläkare. Utan att det räcker med vem som helst. Bara den har en läkarlegitimitet. Vi har idag problem med vissa hälsocentraler. Men med det här ”innovativa beslutet” så är det enkelt möta de kritiska rösterna. Ni som har varit stämmoombud och röstat igenom det här, kan heller inte längre seriöst kräva en hälsocentral utifrån dagens krav på kvalitet.

Länge sedan. Men eftermiddagen bjöd in till tabata pass. Stel, otymplig. Väl vetandes att jag måste upp i någon form av träningsmängd. Någon form är i varje fall mer än noll. Som varit situationen under för många dagar. Skönt att vara på gång. Men ett första steg måste så klart följas av nästa.

Så dåligt så det saknas ord. Hur en renodlad nazi demonstration över huvud kan få tillstånd att hållas i vårt land. Trodde nazismen med sina symboler var förbjuden. Och at organisationer måste finta fram sin medverkan med andra ord/uttryck. Partier som har den ideologiska bakgrunden men låtsas uppträda i andra kläder. Men här – försöker man inte ens klä sig i andra dräkter. Utan visar sig direkt som de nazister som man är. Har sin egen taktik. Skapa uppmärksamhet och våld. Och lyckas ypperligt. Får slåss på öppen gata mot såväl poliser som andra ytterlighetsgrupper. Allt inför ett massivt pressuppbåd. Samhällsresurser som spills ut på kompletta dårar. Framgång med avbruten demonstration eller ett kapitalt misslyckande? Trots allt är svin mycket vackra djur i jämförelse med de som drog iväg till Göteborg idag för att jävlas med vår demokrati.  

Likartat tema. Nej vision mot asyl. Spottas fram av en helt speciell person från Sölvesborg. Humanist – nej. Insikt i behovet av arbetskraft – nej. Men fullmatad av ensidigt budskap som går rakt in i huvudet på de som inte förmår tänka efter själva.

Lidandets väg. Att kolla in Brynäs hockeymatcher i år. Örebro borta efter fyra raka torsk. Och krampaktigt underläge med en puck. Ända in i slutfasen. Och så två gästrikepuckar som letade sig in i motståndarkassen. Tre oerhört viktiga poäng. Fem torsk skulle varit alltför mycket av ensidig föda. Och dessutom hårdfjällat. Kan Rödin glida in som den store räddaren.

Vinstraden bara fortsätter för Sandviken bandy. Går ypperligt i turneringen där nere i Lidköping. Förväntningarna skruvas upp. Och det är klart, med firma Sävström/Berlin luktar det ädla metaller redan nu. Undrar mest vilka som vill utmana. Edsbyn eller Västerås torde vara ett gott tips.

Sänder iväg ett mail. Klart jag måste få min väns bild av vad som just nu händer i Katalonien. Fara i färde. Vänder mig till Farguell. Som jag givetvis borde ha byggt en stark bro med för länge sedan. Känner mig onekligen hemma där nere – också. Spanska insatserna och förbuden just nu stärker den katalanska kampen för oberoende.  

Söker hela eftermiddagen, hela kvällen Carl-Henrik. Vill innerligen bli uppdaterad hur det är med mamma. Vet att hon så glatt skulle sett fram emot det besöket.

Allsvensk spelare från södra Sverige nu åtalad för sexuella övergrepp mot barn – två gånger. Klart det letar sig fram vem som åsyftas. Så småningom. Är det sant så borde den fotbollskarriären vara cementerad. Från nu och framåt.

Kunde gått verkligen illa. En älg sprang rakt in i Linas bil. Smällde ordentligt. Älgen rulla över bilen med de skador det innebär. En chockartad upplevelse. Skadorna på ekipaget får allt försäkringsbolaget hantera. Det positiva, inga personskador.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar